Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2020 - Anul XXV, nr. 102 (7407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soțul unei consiliere a președintelui Iohannis, chirurgul Sorin Păun, voluntar la Spitalul Suceava

Luni, 4 Mai 2020 (11:24:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soțul consilierei prezidențiale Diana Loreta Păun, medicul Sorin Constantin Păun, a venit ca voluntar la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Gestul de a veni voluntar în sprijinul medicilor dintr-un spital care a trecut printr-o criză majoră este admirabil, doar că este cel puțin surprinzător având în vedere specialitatea doctorului Păun. Acesta este chirurg la Spitalul Clinic Floreasca, iar la Suceava se operează doar urgențele COVID pozitive și, la nevoie, se fac operații cezariene, astfel încât volumul de activitate în secția Chirurgie nu este unul foarte mare, la care să nu facă față medicii spitalului.

Mai mult, la începutul lunii martie, în acest an, doctorul Sorin Păun a fost protagonistul unui incident în urma căruia a fost demis din funcția de medic-șef al secției Chirurgie II de la Floreasca. Potrivit presei centrale,  în data de 6 martie a.c., în timp ce opera o pacientă care avea și hepatită C, ”într-un acces de furie”, doctorul Sorin Păun și-a atacat doi colegi.  Opt medici primari chirurgi, doi specialişti în chirurgie şi șase rezidenţi au înaintat o plângere conducerii spitalului Floreasca, în care arată că medicul a înţepat cu electrocauterul, în mod deliberat, doi medici, martori la agresiune fiind ceilalți medici prezenţi în sala de operaţie. “Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, citează presa centrală, din plângerea unuia dintre medici, înaintată managerului Spitalului Floreasca.

În urma acestui incident, în data de 11 martie dr. Păun a fost demis din funcția de medic-șef de secție.

Nu este singurul incident în care a fost implicat acesta.  

În 2016, el a demisionat din funcția de manager al Spitalului Floreasca, după ce anterior 17 medici din UPU, adică jumătate din numărul celor care lucrau  acolo, au demisionat anunțând că refuză să mai lucreze din cauza neînțelegerilor cu dr. Păun.

În acest context, motivul voluntariatului medicului Sorin Păun la Spitalul de Urgență Suceava este mai puțin clar, cu atât mai mult cu cât spitale COVID sunt și în București și în apropierea Bucureștiului.

Contactat luni dimineață, dr. Sorin Păun a afirmat că prezența sa la Suceava „nu este niciun fapt anormal, este doar dorința mea, ca și a altor colegi din alte spitale, de altfel, de a fi de folos unui spital pe care îl apreciez și pe care l-am vizitat anul trecut, când era un etalon în medicina românească”. Medicul a mai spus că va vorbi mai mult despre asta după ridicarea stării de urgență, declarându-se convins că prezența sa la Suceava „nu prezintă un interes public deosebit”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soțul unei consiliere a președintelui Iohannis, chirurgul Sorin Păun, voluntar la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 4343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Soțul unei consiliere a președintelui Iohannis, chirurgul Sorin Păun, voluntar la Spitalul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei