Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2020 - Anul XXV, nr. 102 (7407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lungu despre carantinarea Sucevei: “Nu ne poate ajuta nimeni, totul ține de noi”

Luni, 4 Mai 2020 (20:55:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunțul făcut de președintele României, Klaus Iohannis, că nu va mai prelungi starea de urgență în România, dar că măsurile de relaxare care vor fi luate după data de 15 mai 2020 nu vizează Suceava și cele opt localități învecinate, a stârnit un val de reacții negative în rândul celor afectați de această decizie.

Conștient că așteptările multora se îndreptau către jumătatea lunii mai pentru introducerea unor măsuri de relaxare necesare în special pentru funcționarea economiei locale, primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, s-a arătat solidar cu cei afectați de măsuri, amintind în același timp și de cei care au sau au avut de suferit din cauza infectării cu noul coronavirus.

“În primul rând le mulțumesc sucevenilor pentru că au respectat condițiile de disciplină și distanțare socială, atât de Paște, cât și de 1 Mai, iar asta se vede în faptul că suntem staționari ca număr de îmbolnăviri. Pe de altă parte, trebuie să fim conștienți de faptul că 25% din cazurile de coronavirus din România sunt înregistrate în județul Suceava, în special în localitățile carantinate, dar nu numai... Era de așteptat să se mențină măsura de carantinare a acestor zone cât timp suntem pe primul loc în țară ca număr de îmbolnăviri. Știu că nu e simplu, toți au probleme cu care se confruntă, dar e important să fim disciplinați și responsabili, să facem astfel încât virusul să nu se mai răspândească, să putem scăpa de carantină. Nu ne poate ajuta nimeni, totul ține de noi”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că până pe 15 mai, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus, s-ar putea discuta cu autoritățile centrale câteva măsuri de “îndulcire” a deciziei de prelungire a carantinării.

“Dacă lucrurile vor merge bine până pe 15 mai, voi cere o reanalizare a situatiei de carantinare a municipiului Suceava având în vedere că după 5 săptămâni de la impunerea acestor măsuri, riscul epidemiologic este mai mic decât era inițial”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că măsurile de dezinfecție luate la nivelul întregului oraș, inclusiv pe scara blocurilor, împreună cu cele de izolare socială și prevenire a răspândirii virusului s-au dovedit eficiente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu despre carantinarea Sucevei: “Nu ne poate ajuta nimeni, totul ține de noi”.
 Vizualizări articol: 3478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu despre carantinarea Sucevei: “Nu ne poate ajuta nimeni, totul ține de noi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei