Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2020 - Anul XXV, nr. 98 (7403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În urma testărilor

Un muncitor de la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, infectat cu COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un muncitor necalificat de la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea este infectat cu COVID-19. În urma testărilor efectuate de DSP Suceava la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, unde sunt internate 73 de persoane, din cei 38 de angajați testați (ambele ture), 31 sunt negativi, pentru 6 se așteaptă un nou rezultat, deoarece au ieșit neconcludente, iar pentru un muncitor necalificat rezultatul a ieșit pozitiv. În acest caz, cel mai probabil, DSP va lua decizia de testare a tuturor persoanelor internate în centru. Testările la persoanele internate în centrele rezidențiale se face doar atunci când există un angajat confirmat cu COVID-19. În  primul rând, se testează personalul care lucrează în aceste centre.

Testările au continuat zilele trecute și în alte centre rezidențiale subordonate DGASPC Suceava. La Centrul de Recuperare și Reabilitare Pojorâta, care ocrotește 51 de persoane adulte și vârstnice cu dizabilități, au fost testați  47 de angajați (de pe ambele ture) și toți au fost diagnosticați negativ. La Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „O nouă Viață” Siret, care ocrotește 39 de persoane, în cinci case de tip familial, au fost testați 23 de angajați (de pe ambele ture) și nimeni a fost depistat pozitiv la COVID-19

 

Testări și la o Casă de tip familial pentru copii

La Casa Emanuel din Cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp – „O Nouă Viață” Suceava, care ocrotește 17 persoane, au fost testați 18 angajați (de pe ambele ture) și toți au fost diagnosticați negativ. Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a menționat că la Centrul de Abilitare și Reabilitare de la Todirești, pentru toți  cei 31 de angajați (din ambele ture), rezultatele au fost negative.

De asemenea, DSP Suceava a mai testat 9 angajați de la o Casă de tip familial din Fălticeni, pentru copii, deoarece una din asistentele medicale a fost detașată o perioadă la CRRN Sasca Mică și s-a reîntors recent la serviciu în cadrul casei. Toți cei 9 angajați au testele negative.

„Primul centru la care s-a făcut testarea beneficiarilor și a angajaților a fost Centrul de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, după ce șefa centrului se afla în izolare la domiciliu și a fost testată pozitiv. Toți angajații și beneficiarii centrului sunt diagnosticați negativ. Prin aplicarea Ordonanței Militare Nr. 8, începând cu 11 aprilie, colegii noștri din serviciile rezidențiale pentru copii și adulți, o parte execută ture în izolare la centre, de câte 14 zile, iar ceilalți se află în izolare la domiciliu, tot timp de 14 zile, și le suntem recunoscători pentru faptul că depun toate eforturile ca toată activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava,Nicoleta Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un muncitor de la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, infectat cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un muncitor de la Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, infectat cu COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei