Opinie

Dr. Cristian Irimie: Flutur a fost atacat de oameni mediocri în meserie și politică



Dr. Cristian Irimie
Dr. Cristian Irimie

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății, renumitul medic sucevean Cristian Irimie, fost director al Spitalului Județean Suceava, contestă atitudinea unor medici față de fosta conducere a unității medicale, dar și față de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Cristian Irimie susține că în acest moment este nevoie de specialiști adevărați care să iasă în față. Medicul sucevean consideră că pandemia le-a dat unor oameni mediocri posibilitatea de a ieși în față și de a fi văzuți zilnic. Cei vizați de reproșurile dr. Irimie sunt ”cei care și-au asumat impresia că sunt cineva dacă înjură șefii”, care au speculat criza și au greșit. Dr. Irimie s-a referit la doi medici care, potrivit lui, nu au merite deosebite în meserie.
„Medici tineri sau mai puțin tineri, cum ar fi dr. Anatol Burlacioc, de la Chirurgie plastică, la care, în afara faptului că s-a dovedit a fi un recalcitrant și gălăgios tot timpul fără motiv, nu am văzut nici o realizare profesională deosebită. Și, dacă vrea, nu are decât să mă contrazică. Ca să spun drept, nici nu mă interesează dacă mă contrazice sau nu. Dar să se uite în protocoalele operatorii, să se uite și la complexitatea cazurilor operate și, apoi, putem discuta orice. Apoi vorbim de dr. Șestac (n.r. – Manuela Șestac), care nici nu a învățat bine ușile spitalului de când e venită, dar a reușit să se aleagă, cu ghilimelele de rigoare, președinte al Sindicatului Solidaritatea. Ea ar trebui să se gândească la faptul că a venit pe 3 martie de la Milano și că trebuia să stea 14 zile în carantină și nu a stat toată perioada. Există o dovadă scrisă, pentru că în 13 martie, dr. Șestac a depus o solicitare la conducerea spitalului. Aceasta nu a fost luată în considerare, fapt pentru care dumneaei a acuzat conducerea unității medicale că din acest motiv s-a produs tragedia. Iarăși o prostie. În același timp, dr. Șestac a devenit pozitivă, nu ca atitudine, ci ca infectare cu coronavirus, în jurul datei de 15-16 martie. Atunci a reușit performanța să-i infecteze și pe ceilalți doi colegi de cabinet și, bineînțeles, vina a fost aruncată pe conducerea spitalului și pe președintele Flutur”, a declarat dr. Irimie.
Pe de altă parte, el crede că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost criticat din rațiuni politice, atacurile fiind coordonate de politicieni lipsiți de curaj, care au redus anumite persoane la statut de cozi de topor. „Ăsta a fost un accident epidemic, îmbolnăvirea în masă a cadrelor medicale. De toate chestiile astea sunt acuzate câteva persoane, în frunte cu președintele Flutur, care chiar nu a avut vreun amestec în treaba asta. El este atacat doar din motive politice, din rațiuni de campanie electorală, deoarece adversarii lui politici nu au curajul să spună că Flutur a făcut în județul Suceava atâtea lucruri care se văd. Vor să-i strice imaginea! Când un om este bolnav, când un om se dă deoparte, din cauza stării de sănătate, iar tu vii ca să-i dai cu piciorul sau cu injuriile este absolut degradant pentru cei care fac aceste lucruri. Sunt convins că, pentru vorbele pe care le-am spus, vor veni mulți ca să mă înjure”, a conchis dr. Cristian Irimie.



Recomandări

Noile doctorițe de la Oncologia Spitalului Clinic din Suceava sunt dr. Alexandra Pușcașu, dr. Diana Lavinia Pricope și dr. Andreea Obreja

Noile doctorițe de la Oncologia Spitalului Clinic din Suceava sunt dr. Alexandra Pușcașu, dr. Diana Lavinia Pricope și dr. Andreea Obreja