Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2020 - Anul XXV, nr. 98 (7403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

8 lucruri pe care nu știai că le pot face cuptoarele cu microunde

Dacă ești de părere că un cuptor cu microunde nu folosește la altceva decât la a încălzi rapid mâncarea sau la prepararea unui ceai, s-ar putea să fii surprins. Nici nu știi, în acest caz, cât pierdeai până acum, folosind cuptorul cu microunde sub capacitatea sa.

Acest aparat electrocasnic indispensabil din orice casă îți poate face viața mai ușoară decât credeai. Totul e să afli trucurile următoare și apoi vei face magie în bucătărie cu cuptorul cu microunde. Gasesti cuptor cu microunde, comanda si cuptorul iti va veni direct la domiciliu!

 

1. Pâine, biscuiți, covrigi, produse de patiserie mereu crocante

Dacă ai lăsat deschisă punga de pâine feliată sau cea de biscuți sărați și aceste produse nu mai sunt atât de crocante pe cât ți-ai dori, tot ce trebui să faci este să le introduci pentru 30 de secunde în cuptorul cu microunde și vor fi din nou ca atunci când erau proaspete.

 

2. Sterilizează rapid borcane pentru murături sau conserve

Pentru a evita să fierbi borcanele timp îndelungat, înainte de a le folosi pentru a pune murături, gem sau conserve pentru iarnă, ai o variantă mai simplă la îndemână pentru a le steriliza. Pune două degete de apă în fiecare borcan și pune-le la microunde timp de două minute. Nu băga, însă, mai mult de șase borcane deodată și nu le acoperi niciodată cu capac.

 

3. Sare umedă? Nicio problemă!

Știi și tu când sarea a prins umezeală și nu mai iese prin găurile solniței, nu? Ei, bine, există o soluție simplă pentru asta. Desfă solnița și toarnă sarea pe o farfurie, pe care o introduci câteva secunde la microunde. Sarea va fi din nou fină și uscată, gata de folosit oricând ai nevoie.

 

4. Fă-ți propriile condimente în casă

Patruzeci de secunde la putere maximă. Atât ai nevoie pentru a-ți face propriile condimente sau ierburi aromatice în casă. Un truc foarte util dacă vrei ca acestea să-și păstreze aroma și savoarea perfecte.

 

5. Mai mult suc de portocale

Dacă vrei să-ți faci un suc de portocale sau din orice alte citrice, introdu fructele mai întâi în cuptorul cu microunde între 15 și 20 de secunde, nu mai mult. Acestea se vor înmuia și vei obține mai mult suc din fiecare fruct atunci când le vei stoarce.

 

6. Ceapă fără lacrimi

Taie extremitățile cepei și bag-o la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde la putere maximă. Nu vei mai plânge apoi, când o vei curăța și o vei tăia pentru a prepara mâncarea.

 

7. Miere cristalizată? Nicio problemă!

Pentru a evita această problemă, introdu recipientul cu miere la microunde - atenție, fără capac - pentru 20-30 de secunde. Amestecă bine mierea și repetă operațiunea, dacă e necesar, până când mierea va deveni fluidă din nou.

 

8. Recipiente de plastic dezinfectate

Recipientele de plastic pot fi dezinfectate foarte ușor. Freacă-le cu o bucată de lămâie și apoi introdu-le timp de un minut la cuptorul cu microunde. Se elimină astfel multe bacterii și mirosuri neplăcute, evitând totodată îmbolnăviri. Ai grijă doar să fie un tip de plastic compatibil cu microundele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 8 lucruri pe care nu știai că le pot face cuptoarele cu microunde.
 Vizualizări articol: 4649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
8 lucruri pe care nu știai că le pot face cuptoarele cu microunde3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei