Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2020 - Anul XXV, nr. 98 (7403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Maricela Cobuz solicită bani pentru noul spital din Fălticeni la următoarea rectificare bugetară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că viitoarea rectificare bugetară va putea sprijini finanțarea noului spital din Fălticeni. Maricela Cobuz a spus că judeţul Suceava are nevoie acum mai mult decât de promisiuni, are nevoie de investiții majore în sistemul de sănătate pentru ca sucevenii să nu simtă că au fost abandonați.

Cobuz a precizat că acum este momentul ca noul spital din Fălticeni să primească din partea guvernării PNL fondurile necesare achiziționării de aparatură medicală pentru a putea fi deschis pentru pacienți. „Sănătatea nu are culoare politică, guvernanții și parlamentarii PNL trebuie să înțeleagă că lupta politică în aceste clipe nu își are rost. Au vrut să guverneze, acum este momentul să demonstreze că sunt în stare de a guverna”, a precizat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a făcut referire şi la contractele de achiziție privind dotarea cu aparatură medicală pentru toate secțiile din noul spital, care au fost înaintate către Ministerul Sănătății încă din noiembrie 2019. De asemenea, Cobuz a spus că suma necesară pentru achiziționarea aparaturii medicale a fost solicitată de către parlamentarii PSD Guvernului Orban. Maricela Cobuz a declarat că personal a depus la Comisia pentru sănătate și familie un amendament la Legea 153/2020 privind rectificarea bugetară, pentru deschiderea spitalului din Fălticeni.

„Cât trebuie să mai ținem închisă o unitate medicală nouă doar din cauza faptului că ministrul PNL al Sănătății refuză în continuare să aloce fondul necesar achiziționării de aparatură medicală? Ce au făcut concret parlamentarii PNL pentru Suceava și pentru cetățeni din clipa în care județul Suceava a fost izolat de restul țării? Au trecut 44 de zile din starea de urgență și nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populației și de sprijin pentru companii. Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut și nu are niciun plan de redresare economică. Consiliul Fiscal estimează un deficit bugetar de peste 10% din PIB. PSD a lăsat la Bugetul de stat o creștere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB”, a arătat parlamentarul sucevean. Maricela Cobuz a mai adăugat că în tot acest timp, parlamentarii PSD au votat legi care vin în sprijinul economiei din România, a populației și a medicilor.

Ea consideră că în această perioadă PNL trebuie să ia decizii concrete pentru România și pentru sănătatea românilor, iar amendamentele depuse la Legea privind rectificarea bugetară rămân singura șansă pentru finanțarea spitalelor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz solicită bani pentru noul spital din Fălticeni la următoarea rectificare bugetară.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz solicită bani pentru noul spital din Fălticeni la următoarea rectificare bugetară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei