Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2020 - Anul XXV, nr. 84 (7389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pe timp de pandemie

Slujba de Înviere de la Cacica se va celebra fără participarea credincioșilor și va fi transmisă online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Slujba de Înviere de la Cacica se va celebra fără participarea credincioșilor și va fi transmisă online. Fără credincioși se vor celebra și slujbele de la Parohia Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” Suceava, în contextul restricțiilor stabilite de autorități. La Parohia Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” Suceava, programul celebrărilor este următorul: Vinerea Mare: ora 17:00 - Calea Sfintei Cruci, ora 18:00, Celebrarea Pătimirii Domnului; Sâmbăta Mare – Zi aliturgică; Liturghia Învierii, la ora 21:00; Ziua de Paști: ora 11:00 și ora 18:00; A doua zi şi a treia zi de Paști: ora 11:00 și ora 18:00.
Programul celebrărilor din Săptămâna Sfântă și Înviere – Cacica 2020: Vinerea Mare – la ora 17.00, începe Novena Divinei Îndurări; continuăm cu Calea Crucii iar apoi Ceremoniile Pătimirii Domnului (zi de post și abstinență); Sâmbătă – Liturghia din Noaptea Învierii la 22.00; Duminica Învierii, prima și a doua zi de Paști vom celebra Sfintele Liturghii la 11.00 și seara la orele 18.00. Celebrările liturgice pot fi urmărite pe http://media.ercis.ro/cacica.html / și Live pe pagina de facebook sanctuarcacica.ro.

 

PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iași, le transmite un mesaj tuturor credincioșilor catolici:

”Noaptea Învierii este o priveghere în cinstea Domnului, astfel încât credincioşii, urmând îndemnul evangheliei, ţinând în mâini candele aprinse, să fie asemenea slujitorilor care îl aşteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă, pentru ca atunci când va sosi, găsindu-i veghind, să-i aşeze la masă. Să aprindeţi o lumânare în noaptea de Paşte, dar şi pe durata întregii octave Pascale. Să aveţi alături şi Sfânta Scriptură! Acea lumină aprinsă în casele voastre, la vremea când episcopul şi preoţii vor celebra liturghiile în biserici, vă va face să simţiţi că Isus cel înviat este prezent şi în casa voastră şi, mai ales, în inima voastră”.

 

Puteți urmări online și slujbele de la Episcopia Romano-Catolică din Iași

Toate slujbele ce vor fi celebrate în perioada următoare la Episcopia Romano-Catolică din Iași pot fi urmărite și de suceveni prin sistemul de transmisiuni video online al Episcopiei de Iaşi, pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media; pe Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) şi pe YouTube (www.youtube.com/user/ercisro, aici pot fi urmărite şi toate celelalte transmisiuni din catedrală). Având în vedere că sunt mulţi credincioşi care nu au acces la internet pentru a urmări transmisiunile online ale celebrărilor din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, celebrările prezidate de PS Iosif Păuleţ vor fi preluate şi pe posturile de televiziune TeleMoldovaPlus (https://www.telemoldovaplus.ro), Roman TV (https://romantv.ro) şi CNS TV (http://cnstv.ro). Unele celebrări sunt transmise şi de televiziunea Intermedia Suceava (link: http://www.intermediatv.ro) (duminică, 5 aprilie: ora 11.30; sâmbătă, 11 aprilie: ora 21.00; duminică, 19 aprilie: ora 11.30 şi duminică, 26 aprilie: ora 11.30) şi Bucovina TV (link: https://www.bucovinatv.ro) (duminică, 5 aprilie: ora 11.30). Celebrările din Săptămâna Sfântă vor fi transmise de la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din capitala moldavă şi prin intermediul Radio Maria (https://www.radiomaria.ro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujba de Înviere de la Cacica se va celebra fără participarea credincioșilor și va fi transmisă online.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slujba de Înviere de la Cacica se va celebra fără participarea credincioșilor și va fi transmisă online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei