Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2020 - Anul XXV, nr. 84 (7389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Trebuie să avem conștiința împăcată că am făcut tot ce am putut, cu toată puterea și conștiința noastră, și am salvat cât mai multe vieți”

Vineri, 10 Aprilie 2020 (11:00:00)

De aproximativ o săptămână, Spitalul ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava are un nou manager, doctorul militar colonel Daniel Ionuţ Derioiu, care a preluat conducerea celei mai mari unități medicale din județ pe perioada stării de urgență.

Într-un scurt interviu oferit în cursul zilei de ieri reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, chiar în fața spitalului sucevean, colonelul, detașat la Suceava de la Brașov, unde îndeplinea funcția de director medical al spitalului militar din localitate, vorbește despre cariera sa militară, dar și despre problemele de la Suceava, amintind și de familia care îl așteaptă să se întoarcă acasă.

“Am primit această veste și ordinul de a mă deplasa în sprijinul populației din Suceava și cu emoție și cu dorința de a da tot ce-i mai bun din mine și din experiența pe care am acumulat-o în misiuni și exerciții în Coaliția Nord- Atlantică, pentru a ajuta populația locală care este greu încercată și pe semenii mei medici care au fost supuși la încercări cumplite pe perioada aceasta.

 

Reporter: Ce vă motivează?

 

Colonel Derioiu: Mă motivează dorința de a reuși împreună cu colegii de la Suceava să trecem peste această perioadă dificilă și să oferim servicii medicale de calitate în această perioadă.

Rezistăm, deocamdată suntem bine, suntem plini de adrenalină, muncim de dimineață până seara târziu, în aceste combinezoane de protecție pe care le purtăm pentru a putea fi protejați în mediul contaminat, urmează acum (n.r.-ieri după-amiază, la ora interviului) să intrăm în zona secțiilor care găzduiesc pacienți contagioși Covid, să facem recunoașteri pentru noi circuite epidemiologice, pentru a implementa aceste circuite din cursul zilei de astăzi. Dorim ca acest spital să redevină funcțional, pentru că pacienții și sucevenii se uită la noi cu speranță și nu dorim să le amăgim așteptările.

 

Reporter: Vă gândiți la familie?

 

Colonel Derioiu: Mă gândesc la familie în fiecare zi, am lăsat acasă o familie minunată, o fiică și pe soția mea, care sper că sunt bine și pe această cale le transmit cele mai bune gânduri și dragostea mea imensă.

 

Reporter: Un mesaj la final de interviu?

 

Colonel Derioiu: Vreau să fac un apel la toți colegii medici, toți specialiștii în domeniul medical, să fie alături de noi, de pacienți, de populație, pentru că numai împreună putem reuși. Este un efort colectiv, un efort supraomenesc.

Trebuie să avem conștiința împăcată ca după ce va trece această perioadă dificilă, am făcut tot ce am putut, cu toată puterea și conștiința noastră, și am salvat cât mai multe vieți și am redus suferința cât mai multor concetățeni. De asemenea, fac un apel la populație să înțeleagă gravitatea situației și să înțeleagă normele de igienă, de distanțare socială, să înțeleagă că și ei fac parte, alături de medici, de personalul medical, din acest efort imens de a limita efectele pandemiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Trebuie să avem conștiința împăcată că am făcut tot ce am putut, cu toată puterea și conștiința noastră, și am salvat cât mai multe vieți”.
 Vizualizări articol: 3639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 10 voturi
“Trebuie să avem conștiința împăcată că am făcut tot ce am putut, cu toată puterea și conștiința noastră, și am salvat cât mai multe vieți”4.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei