Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2020 - Anul XXV, nr. 84 (7389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program social

Elevii nevoiași trebuie să trimită prin poștă sau e-mail cererile pentru achiziționarea unui calculator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației desfășoară, după calendarul propus inițial, programul social Euro 200, program care oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor cu resurse materiale reduse să-şi cumpere un calculator.

Programul continuă, însă anumite condiții și proceduri au fost adaptate contextului actual.

Astfel, potrivit calendarului, cererile trebuie depuse până pe 17 aprilie, însă acestea se vor transmite școlii (secretariat, diriginte)/ facultății prin poștă, e-mail sau orice formă de mesagerie, gen whatsapp sau messenger.

Beneficiarii trebuie săprovină din familii cu venituri brute lunare de maximum 250 lei pe membru de familie, însă momentan elevii sau studenții nu trebuie să depună alte documente justificative.

Pe baza cererilor primite, unitățile de învățământ vor sprijini efectuarea anchetelor sociale, colaborând cu reprezentanții primăriilor sau utilizând documente doveditoare din dosarele existente în școală ale elevilor beneficiari de bursă socială sau ai programului Bani de liceu.

Aceștia vor primi un bon destinat achiziţiei de calculatoare. Dacă prețul calculatorului este mai mare de 200 euro, beneficiarii vor achita diferența la magazin.

Cuantumul bonului valoric pe care îl vor primi elevii reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României.

În 2019, la nivel național au fost 4080 de elevi și studenți care au primit bani pentru un calculator/ tabletă prin intermediul programului Euro 200. Din Suceava au fost 192 de beneficiari.

„Euro 200 este un program prin care elevii, precum și studenții cu o vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit lunar brut de maximum 250 lei pe membru de familie pot beneficia de un ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii”, precizează Ministerul Educației.

La nivelul județului, sunt 11.556 de elevi care nu au un calculator acasă, nu au acces la internet sau locuiesc în zone izolate, care nu sunt acoperite de semnal. În aceste condiții, lecțiile online sunt imposibile pentru aceștia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii nevoiași trebuie să trimită prin poștă sau e-mail cererile pentru achiziționarea unui calculator.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii nevoiași trebuie să trimită prin poștă sau e-mail cererile pentru achiziționarea unui calculator0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei