Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2020 - Anul XXV, nr. 84 (7389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Când ne e rușine cu Dumnezeu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie însărcinată ne-a scris zilele trecute, plângându-se de faptul că nu este primită la clinici din alte județe, pentru a naște. Sunase la o clinică din Bistrița, apoi la una din Cluj-Napoca, a discutat despre preț, condiții și alte amănunte, dar după ce a spus că este din județul Suceava i s-a transmis că nu poate fi primită. Reprezenta un pericol pentru cei de acolo. Lăsând la o parte, cu greu, disperarea cititoarei noastre, pot spune că înțeleg atitudinea celor de la clinicile respective. Oamenii se tem de cei care vin din iadul de la Suceava. Căci, ați văzut la televizor, la niște posturi centrale, ați văzut că aici, la Suceava, este iadul. Iar noi, sucevenii, parcă am fi ciumați. Le înțeleg frica și nu-i condamn, căci mulți își iau informațiile de la un celebru ziarist, care parcă și-a făcut un țel în viață din a distruge acest județ. Am scris și noi și vom mai scrie. Despre neajunsuri, despre lipsuri, despre disperarea oamenilor, despre probleme din spitale. Am scris despre tot ce a apărut spre seară ca exclusivități sau premiere la un post sau altul de televiziune. Dar ne-am oprit la fapte, fără interpretări, fără să aruncăm gratuit cu mizerii în unul sau altul, fără să inventăm lucruri pentru a crește audiența, panica și dezgustul față de Suceava, față de oamenii de aici. Dar noi suntem mici, iar ora exactă se dă de pe malul Dâmboviței. Iar acolo s-a decretat că la Suceava este un iad. Și cum să primești pe cineva din acest iad în casa ta, chiar dacă vine pentru a aduce pe lume un prunc nevinovat? Sucevenii pot fi trimiși și acum la muncă în Europa, să nu moară agricultura Germaniei ori a  Olandei. Dar în țara lor, nu! Trebuie să stea acasă, nici măcar pământul nu au voie toți să și-l muncească.

Și ce ne-a mai rămas atunci? Să ne rugăm, că rugăciunea nu ne-o poate lua nimeni. Cel puțin așa credeam până ieri, că poți să te rogi oriunde și oricând. Dar tot niște mitici ne-au transmis ieri că rugăciunea se face doar în condițiile stabilite de ei. Pentru că ieri, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi, a fost demis din funcție, după ce, cu două zile înainte, s-a rugat în genunchi în fața instituției, pentru ca „Dumnezeu să se îndure de Suceava și România și să oprească această pandemie de Covid-19”, după cum a spus chiar el.

Îl știu pe Daniel Drăgoi de mulți ani. E un om excepțional, un familist exemplar, un om foarte credincios și dispus mereu să-i ajute pe cei aflați în suferință sau în dificultate. Marți, pe 7 aprilie, s-a pus în genunchi, la intrarea în instituție, și s-a rugat. Așa a simțit el. Avea mască, mănuși și chiar vizieră. Era singur și a respectat toate condițiile impuse de carantină. Cineva l-a fotografiat, iar imaginea a devenit rapid virală. Nu erau în preajmă, „întâmplător”, fotoreporteri, așa cum au stabilit niște țăcăniți care comentează de zor de facebook. Daniel Drăgoi s-a rugat acolo pentru că așa a simțit. Niciodată nu a făcut bravadă de credința sa și nu avea nevoie să demonstreze ceva, cuiva. Este de 6 ani director și nu i s-a reproșat niciodată nimic pe linie profesională. Doar că, acum, a greșit. Pentru că s-a rugat la Dumnezeu. Pentru județul lui, pentru țara în care trăiește! Mă întreb, dacă Daniel Drăgoi nu era creștin, ci musulman, spre exemplu, avea cineva curajul să îi spună ceva? Evident că nu!

Miticii ăia de l-au demis pe Daniel Drăgoi vin la mănăstirile noastre, din Bucovina, și își fac cruci peste cruci. Pentru că așa dă bine. Merg la tăieri de panglici, cu tot felul de miniștri și oficialități, și iar își fac cruci peste cruci, că așa dă bine la tv. Se rușinează dacă îi întrebi de credința în Dumnezeu, dar știu să se închine, doar de ochii lumii, că așa dă bine la electorat.

Măi  fariseilor, măi nesimțiților, măi Iudelor, cât vă mai rabdă oare pământul ăsta? În nemernicia voastră, voi nu doar că l-ați demis pe Daniel Drăgoi, ci ne-ați pus la zid pe noi toți, pe toți creștinii. Să avem grijă unde ne rugăm! Și asta, cât ne mai putem ruga, cât ne mai lasă miticii să o facem!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când ne e rușine cu Dumnezeu.
 Vizualizări articol: 7360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 30 voturi
Când ne e rușine cu Dumnezeu4.1530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei