Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2020 - Anul XXV, nr. 84 (7389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Județean Suceava începe să revină la viață

Vineri, 10 Aprilie 2020 (18:29:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încet-încet, Spitalul Județean ”Sf. Ioan ce Nou” Suceava începe să revină la viață. Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonator al activităților din spitalul județean, a detaliat pentru Monitorul de Suceava care este situația în această unitate medicală.

Potrivit acestuia, dintr-un total de 1.496 de cadre medicale în acest moment sunt pe baricade 552 de persoane, ceea ce înseamnă că oamenii încep să revină la muncă.

”Sunt unii medici care au propriile fiefuri de apărat, au anumite reticențe și probabil nu au achiesat nici un moment la această echipă. Dar, în linii mari, oamenii au înțeles circuitele și ceea ce trebuie să facă. Noi, militarii, am venit aici să facem o echipă care să funcționeze. Grija noastră este să nu mai apară îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale și să eliminăm pe cât posibil riscul contaminării. Cred că într-o săptămână situația va reveni la normal în această unitate medicală”, a spus generalul-maior în rezervă Ionel Oprea.

În acest moment, în Spitalul Județean Suceava sunt internați 567 de oameni confirmați cu COVID-19, din care 23 sunt la terapie intensiv, iar 12 sunt intubați.

”Sperăm ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Am această speranță după ce am vizionat ultimele cifre, care arată că în ultimele 24 de ore s-au internat doar 29 de pacienți. În plus, începem să externăm, ceea ce un semn bun”, a precizat coordonatorul activităților Spitalului Județean Suceava.

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea a mai declarat că platoul de imagistică funcționează și pacienții care au nevoie de acest serviciu vor fi deserviți. Nu la fel de bune sunt și veștile pentru bolnavii de cancer, deoarece aparatul destinat lor nu a fost încă recepționat și nu este funcțional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Județean Suceava începe să revină la viață.
 Vizualizări articol: 4530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Spitalul Județean Suceava începe să revină la viață5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei