Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2020 - Anul XXV, nr. 84 (7389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Carantină

Nouă măicuțe de la Mănăstirea Dragomirna au fost diagnosticate cu COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă măicuțe de la Mănăstirea Dragomirna au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, după ce în cursul săptămânii trecute s-au simțit rău. După primirea rezultatelor testelor, măicuțele afectate au fost izolate în chiliile speciale ale mănăstirii, iar Direcția de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă epidemiologică în cadrul lăcașului de cult, care a intrat începând de marți în carantină.

Primele simptome au apărut la două maici din cadrul mănăstirii în cursul săptămânii trecute, acestea având stare febrilă și de oboseală accentuată. De la o zi la alta starea alterată s-a extins și la alte şase măicuțe din lăcașul de cult, astfel încât în cursul zilei de vineri a fost anunțată conducerea spitalului din Suceava. S-au luat în primă fază măsuri de izolare a acestora, iar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, unei alte măicuțe i s-a făcut rău, fiind preluată de către echipajul unei ambulanțe și transportată la spital.

Cele nouă maici cu o stare de sănătate afectată au fost testate în cursul zilei de duminică, iar marți a fost confirmat faptul că toate cele nouă măicuțe testate au rezultat pozitiv.

La mănăstire a sosit un echipaj din cadrul Spitalului Județean Suceava și de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, care a stabilit izolarea măicuțelor contaminate în cadrul unor chilii speciale și intrarea întregii mănăstiri în carantină. S-a luat această măsură întrucât manifestă forme ușoare de boală și nu a fost nevoie de spitalizarea lor, fiind monitorizate în permanență de colege. În același timp a fost declanșată și o anchetă epidemiologică în cadrul mănăstirii, pentru a stabili modul în care a fost luat virusul, avându-se în vedere și testarea celorlalte colege ale lor, dacă va fi nevoie. Vârstele măicuțelor confirmate pozitiv sunt între 30 și 60 de ani. Privind modul în care acestea s-ar fi putut contamina, Maica Maria, stareța Mănăstirii Dragomirna, ne-a spus: ”Cel mai probabil maicuțele au intrat în contact cu virusul de la vizitatorii și credincioșii veniți la mănăstire în Sâmbăta Pomenirii Morților, pe 21 martie, când printre cei care ne-au vizitat erau și oameni bolnavi, care tușeau zgomotos. Atunci am avut și vizitatori întorși din străinătate, fiind posibil ca cele două maici de la primire să fi fost primele infectate. Imediat după aceea, în duminica ce a urmat am închis porțile mănăstirii, în încercarea de a ne proteja.”

Comunitatea de la Mănăstirea Dragomirna este formată din 59 de maici, care se roagă acum pentru sănătatea lor și a tuturor celor bolnavi din spitale și casele lor. Ele mulțumesc personalului medical și autorităților pentru deschiderea pe care au arătat-o în gestionarea cu înțelepciune a acestei situații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă măicuțe de la Mănăstirea Dragomirna au fost diagnosticate cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nouă măicuțe de la Mănăstirea Dragomirna au fost diagnosticate cu COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei