Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2020 - Anul XXV, nr. 52 (7357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandat european

Sucevean săltat pentru un furt comis cu 12 ani în urmă în Portugalia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Dornești, a fost săltat de polițiști, luni, 2 martie, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Portugalia, într-un dosar de jaf armat sau organizat.

Petru Buraciuc, în vârstă de 36 de ani, este condamnat de autoritățile judiciare portugheze, având de executat 3 ani și 6 luni de închisoare. Atrage atenția în mod deosebit că fapta este tocmai din anul 2008, iar condamnarea din 2009. Același bărbat a fost pus sub acuzare, mult mai recent, în 2017, și într-un dosar de furt de la societatea primarului din Frătăuții Noi, Gheorghe Ștreangă, din informațiile noastre acest dosar fiind încă în faza de urmărire penală și deci nelămurit încă în vreun fel.  

Referitor la fapta din Portugalia, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava ne-a comunicat că Biroul SIRENE Portugalia a introdus în sistemul de informații Schengen o semnalare, în baza mandatului european de arestare emis de un judecător din Portugalia, la data de 05.02.2020 în vederea predării bărbatului din Dornești, pentru săvârșirea infracțiunilor de jaf organizat sau armat, falsificarea de documente administrative și traficul de falsuri, după Codul Penal portughez.  Concret, la începutul anului 2008 mai multe persoane au mers la un depozit, au spart lacătul ușii laterale și au reușit să intre în interior, de unde au luat două obiecte cilindrice de cupru care făceau parte dintr-un distilator, în valoare de 2.000 euro.

Procurorii au mai transmis că în anul următor, 2009,  s-a dispus față de persoana solicitată o pedeapsă rămasă de executat de 3 ani și 6 luni închisoare.

Din motive pe care nu le cunoaștem, mandatul de arestare privind pedeapsa de 3 ani și 6 luni a fost emis de portughezi abia la începutul lunii februarie a acestui an.

 

Acuzat de furt de la o societate din Frătăuți. Polițiștii i-au găsit la percheziții un pistol din Portugalia

În anul 2017, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au acționat față de mai mulți suspecți din Dornești, despre care existau date că au comis un furt în luna mai a aceluiași an, la Frătăuții Noi. Vizată a fost atunci societatea primarului din localitate, care figura pe numele soției sale. Au fost furate bunuri de 20.000 de lei, în genere scule electrice.

Printre cei vizați a fost și Petru Buraciuc. Atunci, polițiștii au ridicat din casa luiun pistol cu aer comprimat, calibru 4,5 milimetri, adus din Portugalia, pentru care nu avea permis.

Despre acest dosar din 2017 nu se mai știe mare lucru. Cert este că el nu a fost trimis în instanță.

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul din Frătăuții Noi, Gheorghe Ștreangă, a spus că știe doar că dosarul este înregistrat la Parchetul local Rădăuți, fără ca el să-și fi retras plângerea. El și-a recuperat doar o mică parte din bunurile sustrase.

 

Arestat provizoriu 15 zile

Revenind la mandatul european de arestare emis de portughezi și pus în aplicare de polițiștii suceveni, Curtea de Apel Suceava a decis în ședința din 2 martie să admită propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava și a dispus arestarea provizorie a lui Petru Buraciuc, pentru 15 zile. Acesta a ajuns în arestul IPJ Suceava. Cererea de extrădare formulată de portughezi va fi analizată pe 11 martie. Rămâne de văzut dacă aceasta va fi admisă, având în vedere și situația sa juridică din România. 

Bărbatul din Dornești se bucură de prezumția de nevinovăție, până la lămurirea pe deplin a cazului său.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean săltat pentru un furt comis cu 12 ani în urmă în Portugalia.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean săltat pentru un furt comis cu 12 ani în urmă în Portugalia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei