Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2020 - Anul XXV, nr. 52 (7357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suspiciuni confirmate

Furnizor de masă lemnoasă, blocat de EGGER, ca urmare a unor sesizări făcute pe ”Salvați pădurile din Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O postare a unui activist de mediu din Suceava, referitor la un transport ilegal de masă lemnoasă care a fost livrat firmei EGGER Rădăuți, a dus la blocarea tuturor livrărilor de la respectivul furnizor.

Măsura a fost luată de EGGER România, ca urmare a unei sesizări de suspiciune privind legalitatea unui transport de lemn, fiind solicitată și o anchetă a Gărzii Forestiere Suceava.

Suspiciunile asupra transportului de masă lemnoasă au apărut ca urmare a faptului că, deși avizul de transport a fost emis la Mălini, aproape de Fălticeni, mașina a fost filmată când intra în Moldovița la 14.46 și a plecat încărcată cu lemn, la 17.34.

”EGGER România a preluat, prin intermediului unei postări a reprezentantului comunității Facebook - Salvați pădurile din Bucovina, Daniel Bodnar, din data de 29.02.2020, informații care ne-au determinat să credem că există suspiciuni cu privire la un furnizor care a livrat un transport de lemn către companie în data de 25.02.2020.

Camionul a ajuns în fabrica noastră în data de 25.02.2020, ora 19:20, cu documente legale, cu un cod WoodTracking valid, înregistrat în sistemul informatic SUMAL. La acel moment, nu aveam motive să credem că există nereguli în privința încărcăturii, motiv pentru care a fost făcută recepția materialului lemnos.

Însă, informațiile apărute în spațiul public în data de 29.02.2020 cu privire la acest transport, ne-au determinat să luăm măsuri imediate și să investigăm situația. Drept consecință, am blocat colaborarea cu furnizorul și am demarat un audit asupra furnizorului în cauză”, au transmis reprezentanții EGGER.

În urma auditului, realizat de experți interni, informația postată pe pagina de Facebook mai sus menționată s-a confirmat, existând astfel o suspiciune în privința legalității provenienței lemnului livrat. Materialul lemnos în cauză a fost identificat în incinta EGGER și este depozitat separat până la soluționarea situației.

În paralel, a fost notificată Garda Forestieră Suceava, autoritatea competentă care poate face verificări amănunțite și poate stabili dacă proveniența lemnului este sau nu una legală.

”EGGER România, în calitate de companie privată, a luat toate măsurile și a făcut toate verificările, cu pârghiile de care dispune, însă, în acest caz, este necesar ca autoritățile să facă propria verificare. Toate livrările de la furnizorul în cauză rămân blocate până la finalizarea anchetei Gărzii Forestiere. În funcție de răspunsul pe care îl vom primi de la Garda Forestieră, vom decide dacă vom continua colaborarea cu acest furnizor și în viitor.

Pe această cale, le mulțumim celor care se implică și ne furnizează astfel de informații. Aceste sesizări sunt importante pentru noi și ne ajută să ne întărim și mai mult sistemele proprii de control. Așa cum am declarat în repetate rânduri anterior, în cadrul EGGER România avem zero toleranță pentru lemnul ilegal”, au adăugat reprezentanții societății de prelucrare a masei lemnoase.

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are aproape 900 de angajați. În Rădăuți sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizor de masă lemnoasă, blocat de EGGER, ca urmare a unor sesizări făcute pe ”Salvați pădurile din Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furnizor de masă lemnoasă, blocat de EGGER, ca urmare a unor sesizări făcute pe ”Salvați pădurile din Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei