Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2020 - Anul XXV, nr. 52 (7357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Preotului care a condus băut și a omorât cu mașina o vecină i-a fost majorată pedeapsa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistrații Curții de Apel Suceava au dat ieri verdictul final în cazul preotului care a condus băut și a provocat un accident soldat cu moartea unei vecine. Judecătorii au considerat că pedeapsa aplicată lui George Ionuț Apetrei trebuie majorată, astfel încât acesta va sta în închisoare 3 ani și o lună. Inițial, Judecătoria Suceava îl condamnase pe preotul din Mitocu Dragomirnei la o pedeapsă cu închisoare de 2 ani și 11 luni.

Condamnarea pronunțată ieri împotriva preotului a fost rezultatul contopirii unor pedepse aplicate acestuia pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Din cuantumul acestei pedepse aplicate de instanța de judecată, se va scădea numărul de zile petrecute de inculpat în arest preventiv, în perioada 14 noiembrie 2018 - 9 martie 2019. În afara pedepsei cu închisoarea, George Ionuț Apetrei este obligat de instanță la plata unor despăgubiri victimelor rezultate în urma accidentului, plata cheltuielilor de judecată și a onorariului avocatului ales.

 

Femeia care a murit și cea rănită, găsite la o distanță de câteva zeci de metri una de alta

Accidentul a avut loc în seara zilei de 13 noiembrie 2018, în jurul orei 19.00, când polițiștii de la Secția Rurală Adâncata au fost sesizați prin 112 de faptul că pe DJ 208, în Mitocu Dragomirnei, a avut loc un grav accident, trei femei fiind lovite de o mașină al cărei șofer a părăsit locul faptei. Cele două echipaje SMURD ajunse la fața locului au constatat că una dintre femei era căzută pe carosabil, în stare de inconștiență. Era vorba de Alina Roșca, în vârstă de 40 de ani, care a fost declarată ulterior decedată.

La câteva zeci de metri de prima victimă a fost găsită, în șanț, și Angela Hrețiuc, în vârstă de 59 de ani, tot din Mitoc. Aceasta era în stare de șoc, acuza dureri mari la un picior, dar era conștientă. Ulterior a fost identificată și o a treia femeie, care se afla alături de celelalte două în momentul accidentului, dar care nu avea leziuni, fiind doar în stare de șoc.

Femeia care a sfârșit tragic lucra la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei, iar accidentul a avut loc la câteva zeci de metri de poarta unității medicale. Alina Roșca avea de mers doar ceva mai mult de o sută de metri de la serviciu până acasă.

 

Preotul a fost găsit de polițiști acasă

Imediat după producerea accidentului, polițiștii au luat măsuri pentru identificarea conducătorului auto care fugise de la locul accidentului. În mai puțin de o oră de la impactul fatal, polițiștii Biroului Rutier Suceava, împreună cu cei de la Secția Rurală Adâncata, au ajuns la locuința preotului George Ionuț Apetrei, unde au identificat și autoutilitara marca VW Multivan, care prezenta avarii specifice unui accident rutier.

Ancheta ce a urmat a stabilit traseul urmat de mașină după impact și modul în care s-a petrecut accidentul. S-a stabilit astfel că preotul avea de parcurs doar câteva sute de metri de la biserică până acasă și s-a gândit că pe o distanță atât de scurtă nu are ce să i se întâmple. În timp ce se îndrepta spre casă la volanul autoutilitarei, bărbatul nu le-a văzut la timp pe cele trei femei care mergeau în fața sa, pe același sens și care tocmai ieșiseră de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei, din tura de serviciu.

 

Una dintre victime a fost prinsă sub mașină și târâtă, fără șanse de supraviețuire

Acroșată în plin de autoutilitara condusă de preot a fost Alina Roșca, femeia de 40 de ani care a fost prinsă sub mașină și târâtă peste 50 de metri, fără șanse de supraviețuire, în timp ce femeia de 59 de ani a fost doar acroșată, suferind policontuzii, plăgi și o contuzie de gleznă stângă. În urma impactului, preotul și-a continuat drumul trecând peste Alina Roșca, după care a intrat pe o toloacă din apropiere, în drumul spre casă. Cercetările poliției au concluzionat faptul că cele trei femei, care abia ieșiseră de la serviciu, se deplasau în șir indian, cele două lovite fiind plasate ușor spre axul drumului. Procurorii au reținut în sarcina preotului multiple încălcări ale legislației rutiere, dar și faptul că victimele nu se deplasau pe partea stângă a drumului, așa cum este regulamentar. Ironia sorții face ca femeia care și-a pierdut viața în accident să locuiască în casa vecină cu cea a preotului, cele două familii fiind apropiate. Probele de sânge recoltate au arătat că preotul George Ionuț Apetrei, în vârstă de 37 de ani, avea o alcoolemie în cadrul primei probe recoltate de 1,90 la mie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotului care a condus băut și a omorât cu mașina o vecină i-a fost majorată pedeapsa.
 Vizualizări articol: 2530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Preotului care a condus băut și a omorât cu mașina o vecină i-a fost majorată pedeapsa1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei