Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2020 - Anul XXV, nr. 32 (7337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din cadrul Parcului Industrial Siret va fi finanţat cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfiinţarea Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din cadrul Parcului Industrial Siret, aflat în apropierea graniţei cu Ucraina, va fi asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa 1, a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
Valoarea investiţiei este de 4 milioane de euro. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava şi Universitatea ,,Ştefan cel Mare" din Suceava au intrat în parteneriat cu oraşul Siret.
În cadrul proiectului se va realiza o construcţie în care va funcţiona un Centru de inovare şi instruire, un modul IT şi un modul specific activităţii de fabricaţie şi testelor de laborator pentru componente industriale.
Potrivit comunicatului, obiectivul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din judeţul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potenţialului inovativ şi tehnico-ştiinţific al cercetătorilor şi studenţilor din universitate, atragerea de fonduri şi companii, inclusiv companii străine, pentru activităţi în cadrul Parcului.

 

Flutur: „Siretul devine, treptat, un pol de dezvoltare”

Domeniile de interes ale proiectului cu finanţare europeană vizează Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiei (TIC), Bioeconomie, Mediu, Eco-nano-tehnologii, Sănătate şi Turism, având cercetări în domeniul recuperării medicale, balneo-fizio-kineto-terapie, nutriţie, dar şi soluţii TIC pentru Turism.
„Este lăudabilă iniţiativa primarului Adrian Popoiu de la Siret, pe care noi am apreciat-o, motiv pentru care CJ Suceava a pus umărul pentru un parteneriat în vederea realizării acestui parc ştiinţific şi tehnologic. Este un proiect care contribuie la dezvoltarea economică a zonei, folosind soluţii moderne adaptate la noile cerinţe de cercetare ştiinţifică şi inovaţie”, a declarat Flutur.
De asemenea, a spus acesta, Siretul devine, treptat, „un pol de dezvoltare” deoarece, recent, s-au pus bazele funcţionării învăţământului tehnic de tip dual „pe modelul Kronstadt”. „Aici se formează tineri şi se dotează corespunzător, cu fonduri europene, unitatea şcolară de profil din Siret, pentru care au fost atrase alte două milioane de euro. Dacă avem în vedere şi proiectul privind realizarea Muzeului minorităţilor din Bucovina, tot cu fonduri europene, putem spune că Siretul foloseşte inteligent şi curajos banii europeni. De aceea primarul Popoiu merită toate aprecierile noastre”, a afirmat preşedintele CJ, subliniind că finanţarea proiectului Parcului Ştiinţific „a intrat în linie dreaptă”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din cadrul Parcului Industrial Siret va fi finanţat cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 1711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din cadrul Parcului Industrial Siret va fi finanţat cu bani europeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei