Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2020 - Anul XXV, nr. 32 (7337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

„Metoda concursul”, un nou mod prin care escrocii încearcă să obţină bani de la persoane vârstnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia a transmis un avertisment privind o metodă relativ nouă de păcălire a oamenilor, „Metoda concursul”, care a făcut destule victime prin ţară iar recent şi o femeie în vârstă din comuna Pojorâta a fost parţial păcălită, însă nu până la capăt, din fericire.

Ca mod de operare, infractorul apelează telefonic victima şi o anunţă că a câştigat un premiu consistent, de regulă în euro.

Victimele sunt în general persoane în vârstă, cărora li se transmite că, pentru a intra în posesia premiului, este necesară achitarea anticipată, prin virament bancar, sau la oficiile poştale a unor diverse cheltuieli: impozite, taxe notariale sau de transport, onorariul comisiei de validare etc.

Recent, pe 7 februarie, poliţiştii de la Secţia Rurală Pojorâta au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 92 de ani, care a relatat că în ziua anterioară a fost apelată telefonic de un necunoscut care s-a prezentat ca fiind operator la compania de telefonie mobilă şi care i-a spus că numărul ei de telefon, alături de alte două numere, a fost extras la o tombolă, fiind câştigătoarea unui premiu în valoare de 3000 lei. Bătrânei i s-a cerut să achiziţioneze o cartelă reîncărcabilă în valoare de 6 euro, după care să îi transmită codul, pentru validarea câştigului.

Bătrâna a cumpărat cartela dar a realizat la un moment dat că ar putea victima unei înşelăciuni. În aceste condiţii, bătrâna a mers mai întâi la poliţie.

„Echipajul de serviciu a realizat imediat că femeia a fost victima unei tentative de înşelăciune, consiliind-o pe aceasta şi îndrumând-o să nu comunice nimănui codul de reîncărcare, astfel nefiind creat nici un prejudiciu. Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de înşelăciune”, a declarat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

De regulă, cei care solicită victimelor codurile de reîncărcare sunt închişi prin diferite penitenciare din România.

Infractorii cunosc mici detalii despre cei pe care îi apelează telefonic (nume, prenume etc.) şi îşi atribuie calităţi false pentru a impresiona, pretinzând că sunt directori, angajaţi ai unor companii telefonice, societăţi comerciale, firme importante, şi în discuţia telefonică solicită achitarea anticipată a unor diverse cheltuieli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Metoda concursul”, un nou mod prin care escrocii încearcă să obţină bani de la persoane vârstnice.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Metoda concursul”, un nou mod prin care escrocii încearcă să obţină bani de la persoane vârstnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei