Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2020 - Anul XXV, nr. 25 (7330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drumuri sufocate

Încă 20.000 de maşini în plus pe şoselele din judeţ, în doar un an de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză a traficului rutier din județul Suceava şi a dinamicii accidentelor rutiere grave arată că parcul auto de la nivelul județului Suceava a crescut la final de 2019, comparativ cu 1 ianuarie 2019, cu 20.148 vehicule înmatriculate. Aşa s-a ajuns la un total de 258.374 de maşini înmatriculate în județul Suceava. Se poate observa că vorbim de o creştere mare într-un interval scurt de timp.

La final de an 2018, numărul de vehicule înmatriculate în județ era de 238.226. Mai mult, această creştere de anul trecut vine după alte „valuri” de creşteri mari în anii precedenți. Numărul posesorilor de permis de conducere a crescut de asemenea cu 9.294 de persoane, ajungându-se la un total de 251.214 posesori de permise cu domiciliul în județul Suceava.

În analiza de bilanț a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava cu privire la dinamica accidentelor grave din județul Suceava, această creştere a parcului auto şi a numărului de posesori de permise este trecută la factori principali care au concurat la numărul mare de accidente şi de decedați.

Alte cauze enumerate de polițişti sunt rețeaua vastă de drumuri publice (avem cea mai întinsă rețea de drumuri naționale din țară), zona de tranzit către frontiera de stat cu Ucraina şi către partea de vest a țării, infrastructura precară, fără amenajări pentru pietoni, căruțaşi sau biciclişti, lipsa iluminatului ori iluminatul necorespunzător în mediul rural, lipsa marcajelor pe anumite tronsoane de drum şi, nu în ultimul rând, lipsa educației rutiere.

Pe parcursul anului trecut, pe raza județului Suceava au avut loc 278 de accidente rutiere grave, cu şapte mai puține decât în anul precedent. Numărul de morți, 83, este cu unul mai scăzut față de 2018. În ultimul an, nu mai puțin de 225 de persoane au fost rănite grav în accidente rutiere, în scădere cu 14 victime față de anul 2018.

Deşi o analiză pe termen mai lung, anume intervalul 2010-2019, arată că în ultimul an s-a înregistrat cel mai mic număr de accidente grave din ultima decadă, totuşi Suceava a rămas județul în care se înregistrează cele mai multe decese în accidente rutiere din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă 20.000 de maşini în plus pe şoselele din judeţ, în doar un an de zile.
 Vizualizări articol: 3040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Încă 20.000 de maşini în plus pe şoselele din judeţ, în doar un an de zile5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei