Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2020 - Anul XXV, nr. 25 (7330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cărţile copilăriei

Donaţie de peste 2.000 de cărţi în satele din judeţul Suceava

Asociaţia Curtea Veche şi Fundaţia EGGER au revenit în judeţul Suceava pentru a continua campania de donaţie de carte din cadrul programului naţional de lectură „Cărţile copilăriei”. Această acţiune este cea mai recentă din ultimii trei ani, perioadă în care au fost oferite aproape 7.000 de cărţi copiilor din clasele I-VIII în peste 50 de şcoli din judeţul Suceava, majoritatea în mediul rural.

Asociaţia Curtea Veche şi Fundaţia EGGER au ajuns la începutul acestei săptămâni, pe 27 şi 28 ianuarie, în 13 şcoli din judeţul Suceava, unde s-au întâlnit cu peste 2.000 de elevi din clasele V-VIII şi fiecare dintre ei a primit o carte potrivită vârstei. 

Donaţiile de carte au avut loc în 13 şcoli din localităţile Brodina, Falcău, Straja, Vicovu de Sus, Bivolărie, Putna, Gura Putnei, Suceviţa, Voievodeasa şi Solca.

Proiectul va continua prin înfiinţarea cluburilor de lectură „Cărţile copilăriei”, cu activităţi interactive susţinute de profesori din şcolile vizitate.

Pentru a le înmâna cărţile personal copiilor, au fost prezenţi Alina Chifan (Director Vânzări EGGER România şi membru în Consiliul Director al Fundaţiei EGGER), Evelina Simota (responsabil relaţii publice EGGER România), Luca Ciubotaru (cel care a avut iniţiativa derulării acestui proiect, cetăţean de onoare al municipiului Rădăuţi), care le-a împărtăşit elevilor povestea sa personală, de la copilăria petrecută în comuna Bilca, la experienţe internaţionale la Organizaţia Naţiunilor Unite şi rolul lecturii în tot acest parcurs, Paula Popa (PR Manager, Asociaţia Curtea Veche), care le-a vorbit copiilor despre importanţa lecturii, şi Andreea Lupescu, jurnalist şi artist, care a susţinut un moment interactiv de lectură cu copiii prezenţi, pentru a-i încuraja să îşi dea frâu liber imaginaţiei, pornind de la acţiunea mult-iubitei aventuri a lui Peter Pan.

„Și dacă puterea unui popor stă în lecturile sale? În copilărie şi în anii ce au urmat am avut parte de modele care m-au inspirat la momentul potrivit şi asta sper să se întâmple şi prin acest proiect. Lectura deschide orizonturi, lectura te ajută să îşi defineşti visurile şi tot ea te ajută să le transformi în realitate. În unele localităţi, ni s-a întâmplat ca acea carte primită să fie singura carte a unui copil de gimnaziu în afara manualelor şcolare. Acesta este motivul pentru care am propus Asociaţiei Curtea Veche şi Fundaţiei EGGER să sprijine un astfel de proiect şi să facă posibilă implementarea lui în zona Rădăuţiului şi a localităţilor apropiate, în momentul în care am aflat de existenţa sa, la Bucureşti, în urmă cu câţiva ani de zile. Societatea nu poate evolua decât prin educaţie” a declarat Luca Ciubotaru, iniţiatorul acestor acţiuni.

La rândul său, Alina Chifan, membru în Consiliul Director al Fundaţiei EGGER, susţine: “Prin proiectele Fundaţiei EGGER reuşim să ne implicăm acolo unde contează, iar acest lucru ne motivează şi mai mult să dezvoltăm activitatea Fundaţiei. Suntem parte a comunităţii locale şi ne bucurăm  că, prin intermediul Fundaţiei EGGER, identificăm necesităţile reale ale acesteia, iar impactul proiectelor desfăşurate este unul considerabil. Proiectul Cărţile Copilăriei ne apropie de elevi şi îi încurajează la lectură, ajută la extinderea orizonturilor de cunoaştere şi are un rol important în dezvoltarea tinerilor. Aceştia reprezintă viitorul societăţii şi consider că este necesar să investim în educaţia lor. Ne bucură faptul că am reuşit să colaborăm cu peste 50 de şcoli locale în cadrul proiectului”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donaţie de peste 2.000 de cărţi în satele din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donaţie de peste 2.000 de cărţi în satele din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei