Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2020 - Anul XXV, nr. 25 (7330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandalul pensiilor speciale

Procurorii suceveni și-au anunțat restrângerea activității, dar fără forme radicale de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adunarea generală a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava s-a întrunit vineri, 31 ianuarie, în vederea  analizării posibilităţii declanşării unui protest având în vedere votul Plenului Camerei Deputaţilor din data de 28 ianuarie 2020, referitor la proiectul de lege privind abrogarea dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu a magistraţilor.

În unanimitate, procurorii de la această unitate de parchet au apreciat că aceste modificări sunt de natură a afecta grav statutul constituţional al magistraţilor, astfel că au anunțat că vor protesta. Forma de protest nu este însă una radicală, cel puțin în această fază a protestului.

Procurorii  Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava vor protesta prin:

- suspendarea activităţii în ceea ce priveşte programul cu publicul, în perioada 31.01.2020 – 07.02.2020, cu excepţia cererilor de eliberare dovezi de circulaţie şi acte de deces, urmând ca toate cererile, plângerile şi memoriile să fie înaintate de petenţi prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă, conform dispoziţiilor procesual penale în vigoare;

- procurorii își vor restrânge activitatea la cauzele cu măsuri preventive şi la cele  ale căror soluţionare reclamă urgenţă;

- protestul judecătorilor din cadrul Judecătoriei Suceava este susținut în sensul că procurorii vor participa doar la şedinţele de judecată în cauzele care reclamă urgenţă.

Aceste măsuri de protest ar urma să fie valabile până pe 7 februarie.

„Pensia de serviciu pentru magistraţi <nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensaţie parţială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutului special căruia trebuie să i se supună magistraţii>. Acest statut special impune magistraţilor „obligaţii şi interdicţii pe care celelalte categorii de asiguraţi nu le au”, se arată, printre altele, în comunicatul procurorilor.

Și Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat, anterior, măsuri de protest, însă, la fel, nu radicale.

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu unanimitate de voturi, a hotărât:

1. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava urmează a-şi restrânge activitatea la cauzele ce presupun situaţii de urgenţă care urmează a fi apreciate în concret de fiecare procuror;

2. Se reduce programul de primire a plângerilor la 2 ore/zi, respectiv în intervalul orar cuprins între orele 10:00 – 12:00, plângerile, cererile, memoriile urmând a fi depuse la grefa unităţii;

3. Se reduce programul de acordare a audienţelor la 2 ore/zi, respectiv în intervalul orar cuprins între orele 10:00 – 12:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii suceveni și-au anunțat restrângerea activității, dar fără forme radicale de protest.
 Vizualizări articol: 1810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Procurorii suceveni și-au anunțat restrângerea activității, dar fără forme radicale de protest1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei