Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2020 - Anul XXV, nr. 25 (7330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Consultare publică

Achiziţii de masă lemnoasă şi măsuri de diminuare a riscului la HS Timber Productions

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania HS Timber Productions a organizat la Rădăuţi, joi, 30 ianuarie, o consultare publică privind zonele de achiziţii de masă lemnoasă şi măsuri de diminuare a riscului, consultare la care au participat peste 120 de persoane, specialişti în domeniul silvic, autorităţi locale, operatori economici, precum şi alte părţi interesate.

Acesta este cel de-al şaptelea eveniment de acest gen în contextul implementării planului de acţiune pentru un lanţ de aprovizionare sigur şi sustenabil dezvoltat de companie în România. Reprezentanţii companiei au prezentat ultimele noutăţi despre activitatea companiei, zonele de achiziţie de masă lemnoasă pentru fabrica de cherestea din Rădăuţi şi măsurile de diminuare a riscului de apariţie a lemnului neconform în lanţul de aprovizionare, concluziile ultimei consultări publice, măsuri implementate şi programul de verificare pentru anul 2020. Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România, a declarat: „Subiectele şi problematica dezbătută au fost de mare interes şi aduc în discuţie teme care am vrea să ajungă la cei care sunt interesaţi de bunul mers al economiei locale şi naţionale. Pe lângă acestea, seria de consultări publice pe care le organizăm este un prilej pentru a clarifica şi răspunde întrebărilor şi nevoilor societăţii”. De asemenea, în cadrul evenimentului, au fost prezentate şi teme de interes pentru firmele din sectorului forestier: evoluţia pieţei naţionale şi internaţionale a lemnului, regulile de concurenţă aplicabile în România, avantajele tehnologiilor moderne de exploatare forestieră cu impact redus asupra mediului şi oportunităţi de retehnologizare.

 

Operatorii economici care deţin depozite de buştean sunt interesaţi să implementeze sistemul inovator dezvoltat de HS Timber Group

Vlăduţ Ciobîcă, responsabil pentru certificarea şi controlul lanţului de aprovizionare la HS Timber Productions Rădăuţi, a scos în evidenţă atuurile sistemului de trasabilitate a lemnului prin GPS Timflow, şi faptul că operatorii economici care deţin depozite de buştean sunt interesaţi să implementeze sistemul inovator dezvoltat de HS Timber Group pentru depozitele pe care le operează. Unul dintre aceşti operatori a implementat deja Timflow la sfârşitul anului 2019, atât pentru asigurarea trasabilităţii lemnului, cât şi pentru un mai bun control al propriei flote. O temă stringentă care se regăseşte şi în acest sector este disponibilitatea, pregătirea şi specializarea resursei umane. Constantin Stoica, administratorul unei firme de exploatare forestieră din judeţul Prahova, a ilustrat la eveniment un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte şcolarizarea lucrătorilor forestieri în contextul învăţământului dual. „Eu sunt pasionat de meseria mea, iar în acest moment tehnologiile pe care le folosim în sectorul forestier au evoluat mult peste pregătirea pe care o dobândesc tinerii absolvenţi care intră în piaţa muncii. Și atunci, este mai eficient pentru companii ca cea pe care o reprezint să investească în formarea la faţa locului a viitorilor lucrători în domeniul. Experienţa de până acum ne dovedeşte că am luat decizia corectă” a afirmat Stoica. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri, iar seria de consultări cu toţi cei interesaţi atât de activitatea companiei, cât şi de evoluţia sectorului va continua.

 

HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa

HS Timber Group îşi are rădăcinile într-o afacere tradiţională de familie din Austria cu o experienţă de peste patru sute de ani în domeniul prelucrării lemnului. Astăzi, Grupul este activ preponderent în industria lemnului, dar, de asemenea, în comerţul cu material lemnos şi producerea energiei din surse regenerabile. Grupul deţine trei fabrici de cherestea şi două fabrici de panouri în România şi o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproape 3.200 de angajaţi, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în peste 70 de ţări din întreaga lume. HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Achiziţii de masă lemnoasă şi măsuri de diminuare a riscului la HS Timber Productions.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Achiziţii de masă lemnoasă şi măsuri de diminuare a riscului la HS Timber Productions1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei