Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 ian 2020 - Anul XXV, nr. 10 (7315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În ritm de melc

Doi inspectori ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava au fost agresaţi în urmă cu doi ani şi jumătate. Dosarul bate pasul pe loc şi acum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar care priveşte agresarea a doi inspectori ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava bate pasul pe loc de aproape doi ani şi jumătate. Deşi numele suspectului este cunoscut, procurorii nu au fost în stare să finalizeze cercetările.

Fapta reclamată a fost comisă pe data de 31 august 2017 şi pentru că la mijloc era vorba despre funcţionari ai statului, cercetările au fost preluate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Dosarul nu a stat prea mult aici, pentru că pe data de 1 martie 2018 a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Într-un răspuns remis cotidianului „Monitorul de Suceava”, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au precizat că „s-au dispus cercetări faţă de numitul Seredenciuc Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi furt”.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au lărgit aria infracţiunilor, fiind cuprinse şi două fapte de ultraj. Spre surprinderea generală, deşi au trecut aproape doi ani şi jumătate de la faptele din august 2017, până acum cercetările se derulează „in rem”, adică numai pentru fapte, nu şi faţă de persoane.

„Până în prezent, în cauza penală menţionată nici o persoană nu a dobândit calitatea procesuală de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Ce reclamă reprezentanţii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc

Dosarul care se mişcă în ritm de melc s-a constituit în baza unei fapte din august 2017. Reprezentanţii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc au emis şi un comunicat în care au explicat ce anume s-a întâmplat.

„În data de 31.08.2017 a avut loc o acţiune de control la care au participat doi inspectori ai Direcţiei Generale de Supraveghere și Control a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc la o unitate de alimentaţie publică – bar ce desfășoară și activităţi de jocuri de noroc, în comuna Bălcăuţi, judeţul Suceava. Cu acest prilej, la adresa susmenţionată au fost identificate aparate de joc tip slot-machine care nu deţineau autorizaţii de exploatare. În cursul acţiunii, inspectorii Oficiului au fost agresaţi de către reprezentanţii societăţii, iar servieta unuia dintre lucrătorii O.N.J.N. a fost furată. Pentru toate aceste fapte sunt în curs cercetări, ca urmare a plângerii penale formulate de angajaţii Oficiului”, se arăta în comunicatul oficial al instituţiei.

Servieta respectivă a fost abandonată într-un şanţ, iar în ea a fost introdus şi un cartuş de ţigări de contrabandă, tocmai în ideea de a-i discredita pe inspectori.

 

Suspectul a recidivat în noaptea de Crăciun. Victima: un cunoscut pe care l-a ameninţat

Între timp, numele lui Adrian Seredenciuc apare într-o nouă sesizare către Poliţie. S-a întâmplat chiar în noaptea de Crăciun, când bărbatul a fost reclamat la Poliţia Burdujeni de un cunoscut, Vasile Ursu.

Acesta susţine că a fost ameninţat cu moartea de către Seredenciuc şi spune că nu a avut nici un conflict şi nu îşi dă seama de unde s-a ajuns aici. În sprijinul afirmaţiilor sale, Vasile Ursu a prezentat şi înregistrarea convorbirilor de pe reţelele de socializare.

La un moment dat, Adrian Seredenciuc îi spune lui Vasile Ursu: „Spune ce program ai la înmormântare. Cum vrei să mori. O să am grijă. Promit”.

„Pe 25 decembrie era ziua mea şi spre seară m-am trezit cu aceste ameninţări, dar şi cu alte calomnii şi minciuni, conform cărora aş fi traficant de droguri. În acea noapte, de 25 spre 26 decembrie 2019, am fost la poliţie şi am depus plângere penală pentru ameninţare”, a arătat Vasile Ursu.

Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, a confirmat că există înregistrată o astfel de sesizare, iar în urma cercetărilor se va stabili dacă va fi încadrată la „penal”.

Adrian Seredenciuc nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi inspectori ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava au fost agresaţi în urmă cu doi ani şi jumătate. Dosarul bate pasul pe loc şi acum.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi inspectori ai Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava au fost agresaţi în urmă cu doi ani şi jumătate. Dosarul bate pasul pe loc şi acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei