Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 ian 2020 - Anul XXV, nr. 10 (7315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Clubul de astronomie și robotică, de la Școala Nr. 1 din Gura Humorului, culege roade tot mai bogate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului funcționează, de peste un an de zile, Clubul de astronomie și robotică, acesta fiind coordonat de ing. Gabriel Anastasiu, asistent în cadrul Universității din Suceava. Anastasiu esteAmbasador al Spațiului și lector în cadrul Biroului European de Resurse pentru Educație Spațială – ESERO - România NE.

Clubul de Astronomie și Robotică, de la școala din Gura Humorului, atrage elevi pasionați de studierea spațiului cosmic, de la clasa a II-a până în clasa a VIII-a.

Originea şi evoluţia Universului, Sistemul solar, orientarea pe cer, galaxii, constelaţii, evenimente astronomice, explorarea spațiului cosmic, roboți sunt câteva dintre temele abordate în cadrul întâlnirilor.

Potrivit reprezentanților școlii, cunoștințele însușite la Club au fost aprofundate și valorificare cu rezultate foarte bune la Concursul Național Fizică și Astronomie din cadrul Taberei Naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică de la Voroneț, de săptămâna trecută.

„Ne mândrim cu faptul că, la ediția din 2019, elevii noștri au obținut două premii I, trei premii II și două mențiuni la secțiunea Astroclub Primar și un premiul I la Fizică (clasa a VII-a). La ediția din acest an roadele muncii au fost mai bogate: un premiu I la secțiunea Prejuniori Astronomie, un premiu I, patru premii II și două mențiuni la secțiunea Astroclub Primar. La Concursul Național de Fizică, elevii noștri au obținut un premiu I și două premii II la clasa a VII-a”, au menționat reprezentanții Clubului. 

 

Activitățile de la Club

Activitățile Clubului de Astronomie și Robotică sunt diverse și cuprind lecții teoretice, vizionare de filme documentare, realizarea de machete, experimente, activități practice de învățare experiențială. 

Pentru unele activități practice este nevoie de resurse specifice, Clubul bucurându-se de susținerea financiară a Asociației Părinților din școală. Din fondurile Asociației au fost achiziționate, recent, șase kit-uri pentru construirea de roboți, necesari pentru aplicațiile practice. De asemenea, Clubul își propune și achiziționarea unui telescop pentru observații astronomice de bază. 

„Avem planuri mari, dar unde este pasiune și dăruire, trebuie să ne străduim să le putem realiza, să folosim spațiul cosmic ca poartă de intrare către fascinanta lume a științelor, tehnologiei, ingineriei și a matematicii. (...) Încă din clasele primare unii copii sunt fascinați de cerul înstelat, sunt curioși să-l observe și să afle cât mai multe lucruri despre el. Îl cunosc mai întâi pe simpaticul Paxi, o mascotă care îi invită să pornească în diferite călătorii virtuale printre stele, apoi încep să caute și alte informații despre Univers. Astronomia, alături de alte ştiinte, conduce către cunoaşterea naturii, manifestările ei şi a legilor ei. De asemenea, astronomia ne ajută să ne formăm o concepţie justă despre lume şi a locului nostru în Univers”, au menționat cei de la Club.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul de astronomie și robotică, de la Școala Nr. 1 din Gura Humorului, culege roade tot mai bogate.
 Vizualizări articol: 1643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Clubul de astronomie și robotică, de la Școala Nr. 1 din Gura Humorului, culege roade tot mai bogate1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei