Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 ian 2020 - Anul XXV, nr. 10 (7315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Din categoria „Ai parcat ca un bou”

Traficul rutier, paralizat pe mai multe străzi din Suceava, din cauza unei autoutilitare parcate pe o bandă, în curbă, la Policlinică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nervii şoferilor suceveni, dar şi cei ai călătorilor din mijloacele de transport în comun, au fost puşi la încercare marţi după-amiază, la ore de vârf – 16.00-18.00, de nesimţirea şi stupizenia unui şofer care a parcat maşina pe o bandă, în curbă, imediat după Policlinica Areni.

Dacă pe acolo ar fi circulat doar maşini mici, traficul rutier ar fi fost doar ştrangulat, deoarece a blocat o bandă, dar cum pe acolo de la jumătatea lunii decembrie circulă şi autobuzele TPL de pe linia 4, care, venind dinspre Centru, fac dreapta la Policlinică, pe strada Mihai Viteazul, pentru a urca pe Mărăşeşti, blocajul a fost total.

În scurt timp, în spatele autobuzului care nu a mai avut cum să se încadreze să treacă, oricât a încercat şoferul, s-a format o coloană de maşini care ajungea până în Centru, pe bulevardul principal. Alte coloane de maşini s-au format şi pe străzile Mihai Viteazul şi Mărăşeşti, precum şi pe străduţe adiacente, adeverindu-se o vorbă din bătrâni - „Ce face un prost nu desfac nici zece înţelepţi”.

Autobuzul blocat în curba de la Policlinică nu a fost singurul afectat, transportul public de călători fiind de asemenea dat peste cap, pentru că multe alte autobuze au fost paralizate în coloanele de aşteptare formate în jurul punctului nevralgic de la Policlinică.

În cele din urmă, după ora 17.00, când nervii tuturor erau deja întinşi la maximum, pentru că şoferul tupeist nu a apărut să îşi mute maşina lăsată în plină stradă, în curbă, şoferul autobuzului TPL, împreună cu o parte din călătorii dornici să ajungă odată la destinaţie, s-au opintit şi i-au urcat maşina pe bordură şi parţial pe spaţiul verde al Parcului Vladimir Florea, astfel încât maşinile să se poată strecura pe lângă autoutilitara Fiat cu numărul de înmatriculare B 21 UUE.

Din acel moment, încet-încet, traficul a început să se descongestioneze, autobuzele, dar şi alte vehicule cu dimensiuni mai mari, reuşind să facă manevre pentru a trece de obstacolul rămas parţial în drum.

 

Autospecială pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal, la Poliţia Locală Suceava

Situaţia înregistrată marţi după-amiază a demonstrat clar că deşi în teorie măsurile gândite de specialişti pentru fluidizarea traficului funcţionează, în practică, orice şofer indisciplinat, care lasă maşina într-un loc unde parcarea este interzisă, poate crea un haos care se extinde pe porţiuni mari de oraş.

Tocmai de aceea, în cel mai scurt timp, Poliţia Locală Suceava va fi dotată cu o autospecială pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal, care ar fi fost de mare ajutor în situaţia de la Policlinică.

Deocamdată, şoferul care a provocat haos în traficul din Suceava, cu o parcare într-o zonă interzisă, pentru care va fi sancţionat de Poliţia Locală cu 2-3 puncte de amendă şi două de penalizare, va scăpa relativ ieftin, achitând 145 de lei în termen de 15 zile.

Din momentul în care se va trece şi la ridicarea maşinilor parcate ilegal, cu autospeciala care va intra curând în dotarea Poliţiei Locale, după cum ne-a asigurat Ovidiu Doroftei, directorul acestei instituţii, sancţiunile aplicate vor fi mai „usturătoare” la buzunare, pentru că vor trebui acoperite şi aceste costuri de către şoferii indisciplinaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul rutier, paralizat pe mai multe străzi din Suceava, din cauza unei autoutilitare parcate pe o bandă, în curbă, la Policlinică.
 Vizualizări articol: 3715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Traficul rutier, paralizat pe mai multe străzi din Suceava, din cauza unei autoutilitare parcate pe o bandă, în curbă, la Policlinică3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei