Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 288 (7289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Orele optime de funcționare a organelor (I)

În trecut, experții din domeniul qigong-ului medical au studiat atent circulația energiei în organism prin cele 12 meridiane principale și au stabilit cicluri bioritmice care măsoară precis curgerea energiei de-a lungul lor în fiecare moment al zilei. S-a descoperit că fiecare dintre meridianele principale are o perioadă de 2 ore în care energia circulă cu intensitate maximă și 2 ore când ea este minimă. De exemplu, între orele 9-11 energia este maximă în meridianul splină-pancreas. Acesta este intervalul în care splina și pancreasul funcționează la capacitate maximă. Între orele 11-13, energia este maximă în meridianul inimii și minimă în meridianul splină-pancreas. Există 12 astfel de intervale într-o zi, după cum urmează: meridian vezică biliară (23:00-1:00), meridian ficat (1:00-3:00), meridian plămân (3:00-5:00), meridian intestin gros (5:00-7:00), meridian stomac (7:00-9:00), meridian splină - pancreas (9:00-11:00), meridian inimă (11:00-13:00), meridian intestin subțire (13:00-15:00), meridian vezică urinară (15:00-17:00), meridian rinichi (17:00-19:00), meridian pericard (19:00-21:00), meridian 3 focare (21:00-23:00).

Utilizarea acestor intervale de funcționare optimă a organelor și meridianelor este extrem de utilă în diagnosticarea oricărei afecțiuni psihice sau fizice. Totodată, dacă acționăm terapeutic în aceste intervale orare putem echilibra nivelul de energie și funcționare a meridianului respectiv cu ajutorul exercițiilor de qigong medical și psihologie energetică care fie vor dispersa energia în exces, fie vor atrage energie, în funcție de nevoile organului și meridianului. De exemplu, dacă vă treziți în mod regulat între 1 și 3 dimineața, atunci ficatul și sistemul nervos reprezintă cauza acestui dezechilibru și putem să adormim cu ușurință practicând un exercițiu specific pentru vindecarea acestui meridian. Și atunci când un pacient este operat, de exemplu, la rinichi, intervenția se recomandă să fie făcută în intervalul orar 17-19 și în nici un caz când rinichii sunt cu energia la minim și vulnerabili. La fel putem deduce și care este modul corect de administrare a medicației, ținând pe cât posibil cont de aceste principii. În concluzie, în perioada de energie maximă putem să tratăm o afecțiune specifică a meridianului și în intervalul de energie minimă suntem precauți față de eventuale greșeli legate de odihnă, nivel de relaxare, alimentație etc. Mai multe informații privind orele de funcționare optimă a organelor puteți găsi pe site-ul www.mihaimoisoiu.ro în secțiunea psihologie energetică, sistemul energetic al corpului uman.

Doctorul Stephen T. Chang, specialist în qigong medical și psihologie energetică, a făcut public un set de 12 exerciții, câte unul pentru fiecare interval orar. Ele sunt o metodă excelentă de vindecare a bolilor și păstrare a sănătății, putând fi efectuate, fie în set complet dimineața și seara, fie respectând principiul intervalelor orare. Cu alte cuvinte, dacă avem probleme cu funcționarea intestinului gros, între 5 și 7 dimineața vom practica exercițiul care să echilibreze respectivul organ. În articolele viitoare vom prezenta toate aceste exerciții pentru cititorii care doresc să își vindece afecțiunile și să aibă o viață sănătoasă.

 

Concurs lunar cu premii „Cine știe câștigă! ...sănătate”

Trimiteți un SMS la numărul de telefon 0740625133 cu răspunsul la întrebarea: Care sunt 3 dintre beneficiile stilului de qigong medical „Cele 13 forme de întinerire și longevitate din munții Hua”? Primul cititor care va trimite un SMS cu răspunsul corect va primi un exemplar al cărții „Gândire pozitivă – Tehnici de eliberare emoțională – Vindecarea inimii” scrisă de psihologul Mihai Moisoiu. Răspunsul la întrebare poate fi găsit în articolele rubricii „Pro Sănătate”, publicate în perioada 11.11.2019 - 05.12.2019. Numele câștigătorului va fi publicat în articolul din data de 12.12.2019. Succes!

 

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orele optime de funcționare a organelor (I).
 Vizualizări articol: 1679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 32 voturi
Orele optime de funcționare a organelor (I)4.9532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei