Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 288 (7289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Trei secunde care ne-au salvat competiția

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să fim sinceri, din momentul în care handbalistele de la Corona au fost excluse din lot, în urma scandalului de dopaj cu iz de corupție (apud Tolontan), ne puteam aștepta la ce e mai rău de la acest CM de handbal feminin. Poate nu ceva similar cu prăbușirea gimnasticii, dar semne că ne îndreptăm într-acolo existau. Deși nu urmăresc decât competițiile majore de handbal, știam că Buceschi și Laslo erau jucătoare de bază, prima chiar cea așteptată să preia postura de lider de la Cristina Neagu sau măcar să-i mai ia de pe umeri responsabilitatea atacurilor în momentele în care era luată om la om. Neagu a depășit vârsta celor 30 de ani, iar accidentarea pe care a avut-o nu o să-i mai permită să redevină cea mai bună jucătoare a lumii, așa cum a fost desemnată de 4 ori. Practic, nu peste mult timp ne vom găsi în era post-Neagu. Iar lucrurile nu vor diferi mult de cele de acum. Sper că vă mai amintiți, Cristina era ținută aproape tot meciul în teren, ea fiind și o apărătoare foarte bună. Acum, participa la faza de atac, dar mai mult pentru construcție, pentru pase, decât pentru acțiuni cu contact, finalizate cu goluri din acțiune. Chiar și așa, era suficient în unele meciuri, dar nu și cu adversare de clasă mondială. Așadar, calificarea în grupa principală, fie și cu 0 puncte, e o minune în sine, amplificată de modul în care am obținut-o, învingând Ungaria pe care am condus-o doar în acele 3 secunde, ultimele! Dată fiind situația din timpul meciului, extremele au riscat și și-au crescut încrederea cu fiecare reușită, aceasta fiind practic cheia succesului. Apoi, în meciul contra Rusiei, extremele noastre aproape că nu au contat, întorcând mingea pe semicerc chiar și când puteau pătrunde. Că ne-au destabilizat acele două decizii de arbitraj? Da, dar echilibrul era precar, orice ne putea destabiliza. Și, să recunoaștem, tot o astfel de interpretare a arbitrelor ne-a adus acea lovitură de la 7 metri la ultima fază a meciului cu Ungaria. Nimic de făcut mâine cu Suedia (care a revenit și ea de la -6 la pauză, terminând la egalitate cu Spania!), chiar și cu Japonia, care e gazdă, avem șansa a doua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei secunde care ne-au salvat competiția.
 Vizualizări articol: 1769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trei secunde care ne-au salvat competiția5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei