Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 288 (7289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Consiliul Judeţean Suceava a definitivat procedurile pentru a accesa un proiect de un sfert de miliard de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a votat, în ultima şedinţă, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului anual de evoluţie a tarifelor pentru furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apă, colectare şi tratare ape uzate. Prin aprobarea acestei hotărâri, administraţia judeţeană a definitivat procedurile necesare pentru semnarea de către preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a celui mai mare proiect finanţat din fonduri europene în judeţul Suceava, cu o valoare totală de 234,7 milioane de euro. Proiectul va fi implementat pentru extinderea reţelelor de apă şi a celor de canalizare în 14 localităţi din judeţ. Gheorghe Flutur a anunţat că pentru acest proiect, contractul de finanţare urmează să fie semnat pe data de 16 decembrie, la Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca până atunci, toate cele 14 localităţi din cadrul proiectului să voteze în Consiliile Locale hotărârile pentru aprobarea documentaţiilor necesare. Cele 14 localităţi sunt Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Salcea, Vicovu de Sus, Dolhasca, Putna, Marginea, Suceviţa, Șcheia şi Mitocu Dragomirnei.

Șeful administraţiei judeţene a declarat că proiectul va fi implementat într-o perioadă de patru ani. El a explicat că în ceea ce priveşte partea din proiect pentru apă potabilă, în total vor fi reabilitate cinci surse de apă şi se vor construi alte trei surse noi la Putna, Vicovu de Sus şi Marginea. „Prin proiect se va extinde aducţiunea de apă cu 8,3 km, se înlocuiesc 29,4 kilometri de conductă de aducţiune, se construiesc cinci rezervoare noi cu capacităţi cuprinse între 500 şi 3.000 de metri cubi, se reabilitează alte 13 de rezervoare, se construiesc 22 de staţii de pompare a apei potabile şi se reabilitează alte patru staţii. De asemenea, se vor monta conducte de distribuţie noi pe o lungime totală de 295 de kilometri şi se vor reabilita 18,9 km de conducte vechi”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur: Acest proiect este un pas uriaş spre confort şi civilizaţie

Gheorghe Flutur a spus că tot prin acest proiect se va extinde reţeaua de canalizare din judeţ cu nu mai puţin de 321 de kilometri. El a spus că în cadrul proiectului vor fi reabilitate 4,6 km de conducte de ape uzate, se vor construi 107 staţii de pompare a apei uzate, patru staţii de epurare noi la Vicovu de Sus, Dolhasca, Putna şi Marginea. De asemenea vor fi reabilitate trei staţii de epurare la Suceava, Siret şi Câmpulung Moldovenesc şi se vor construi 40 de kilometri de reţele de refulare a apelor uzate spre râuri.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat faptul că de investiţiile din cadrul acestui proiect vor beneficia nu mai puţin de 226.000 de locuitori ai judeţului. „În prezent consumul mediu lunar de apă potabilă este de 2,3 mc/om, iar gradul de conectare la reţele de apă şi canalizare este de aproape 90% în mediul urban şi de 75% în localităţile urbane mici şi cele rurale. Nu toată populaţia se conectează la reţele de apă şi canalizare, iar la acest capitol vom avea mult de lucru. Nu va fi uşor, dar acest proiect este foarte important pentru judeţul Suceava, reprezentând un pas uriaş spre confort şi civilizaţie”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a amintit că proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava a definitivat procedurile pentru a accesa un proiect de un sfert de miliard de euro.
 Vizualizări articol: 1981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Consiliul Judeţean Suceava a definitivat procedurile pentru a accesa un proiect de un sfert de miliard de euro3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei