Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 288 (7289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alarmă falsă

Doi soți au chemat ambulanța după o acțiune de deratizare într-un bloc din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a fost alarmat, sâmbătă, de faptul că două persoane se simt rău în urma unei acțiuni de deratizare pe casa scării unui bloc din Suceava, peste drum de METRO. La fața locului s-a intervenit cu două ambulanțe, una de la SMURD și una de la Serviciul Județean de Ambulanță, ambele cu  medic. Cei doi, soți și soție, în vârstă de 70, respectiv 67 de ani, au fost transportați la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații, fiind stabili.

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul specializat al ISU nu s-au găsit valori pozitive la substanțe toxice.

 Ofițerul de informații publice al pompierilor militari suceveni, Alin Găleată, a declarat:

„Pe scara blocului sunt 18 apartamente. După monitorizare, la 15 dintre ele nu a răspuns nimeni, iar la două persoanele din interior au declarat că nu au probleme. Doar cele două persoane transportate la spital, soț și soție, au acuzat stările de rău”.

Tot sâmbătă, noul prefect, Alexandru Moldovan, a convocat o  ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care principala temă a fost legată de această operațiune de deratizare.  Au fost convocați inspectorul-șef al pompierilor militari, colonelul Costică Ghiață, inspectorul-șef al Jandarmeriei Suceava, locotenent colonel Mihai Lungu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Liliana Grădinariu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare, dr. Dănuț Corneanu, și reprezentantul firmei care a efectuat acțiunea de dezinsecție, doctorul Constanin Știrbu.

Concluzia a fost că la locul intervenției au fost executate patru măsurători cu aparate specifice din dotarea pompierilor militari, nefiind înregistrate concentrații de substanță de dezinsecție volatilă.

Dezinsecția a fost executată de către o firmă specializată și autorizată, iar insecticidul folosit a fost K-Othrine (pesticid autorizat).

În cadrul ședinței s-a menționat faptul că firma respectivă a fost auditată în cursul acestei săptămâni de către o comisie mixtă și nu au fost identificate probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi soți au chemat ambulanța după o acțiune de deratizare într-un bloc din Suceava.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi soți au chemat ambulanța după o acțiune de deratizare într-un bloc din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei