Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 278 (7279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Într-un decor feeric

Zeci de solişti ai Teatrului de Operă şi Balet din Kiev, aplaudați îndelung la Suceava, după spectacolul „Spărgătorul de nuci”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de solişti ai Teatrului de Operă şi Balet din Kiev au fost aplaudați îndelung luni seară, 25 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la finalul spectacolului „Spărgătorul de nuci”.

Frumusețea costumelor, decorul feeric, dar mai ales măiestria balerinilor au impresionat publicul sucevean, care a ales să vină în număr mare la un spectacol de înaltă ținută. Baletul „Spărgătorul de nuci”, în două acte, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, i-a condus pe suceveni într-o călătorie în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a dulciurilor.

Personaje de poveste precum Clara, Fritz, Unchiul Drosselmeyer, Spărgătorul de nuci, transformatîn Prinț, Regele şoarecilor, Regina şi Regele Zăpezii sau Zâna Dulciurilor au prins viaţă, pe muzica lui Ceaikovski, în interpretarea balerinilor profesioniști, absolvenţi ai prestigioaselor şcoli de coregrafie din Kiev, Moscova şi Sankt Petersburg. În cinstea „actorilor principali”, s-au alăturat și alte personaje - balerini care au interpretat o suită de dansuri de caracter: spaniol, arab, rusesc etc. Și îndrăgiţii Arlechin şi Colombina, „jucării pornite cu cheia”, păpuși de dimensiuni umane care s-au prins în dans cu mare voioșie au completat călătoria fantastică a poveștii „Spărgătorul de nuci”, în casa familiei Stahlbaum, unde domnește atmosfera sărbătorească a Crăciunului.

Stele ale baletului internaţional au strălucit în această producţie de primă clasă pe scena suceveană: Olga Golitsa, prim-solistă a Operei de Stat din Ucraina, a interpretat rolul Clarei, iar rolul Prinţului i-a revenit lui Denis Nedak – prim balerin al aceleiaşi instituţii.

 

Lupta dintre forţele binelui şi ale răului

Spectatorii s-au declarat mulţumiţi şi au aplaudat îndelung evoluţia artiștilor care le-au vestit sărbătoarea Crăciunului cu o poveste magică, despre lupta dintre forţele binelui şi ale răului. Marele compozitor P. Ceaikovski a început să lucreze la baletul „Spărgătorul de nuci” în ianuarie 1892 şi în luna martie a aceluiaşi an l-a şi finalizat. Creat cu multă inspiraţie, baletul „Spărgătorul de nuci” a devenit o capodoperă, unde dansul şi muzica - simfonia se completează într-un mod armonios.

Corpul baletului teatrului municipal academic al operei din Kiev este una dintre cele mai renumite companii de balet din Ucraina. A debutat în 1980, atunci când marele maestru al baletului Vakhtang Vronsky, artist emerit în URSS (1905-1988), a creat Teatrul de Balet clasic din Kiev.

Din 1989 până în 2005, trupa a fost condusă de celebrul coregraf, mare maestru al baletului, câştigător al premiului Vatslav Nijinsky şi laureat al concursului internaţional de dans, Valeriy Kovtun (1944-2005), căruia îi succede Viktor Litvinov, maestru ilustru de balet şi artist onorific al poporului ucrainean. Din corpul baletului din Kiev fac parte nu mai puţin de 60 de dansatori absolvenţi ai prestigioaselor şcoli de coregrafie din Kiev, Moscova şi Sankt Petersburg. Repertoriul companiei numără mai mult de 30 de spectacole de balet clasic şi modern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de solişti ai Teatrului de Operă şi Balet din Kiev, aplaudați îndelung la Suceava, după spectacolul „Spărgătorul de nuci”.
 Vizualizări articol: 1435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de solişti ai Teatrului de Operă şi Balet din Kiev, aplaudați îndelung la Suceava, după spectacolul „Spărgătorul de nuci”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei