Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 278 (7279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Chișinău

Medalii pentru universitarii suceveni la Salonul Internațional de Inventică „Infoinvent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a participat la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Inventică „Infoinvent”, desfășurat în perioada 20-23 noiembrie, la Chișinău, Republica Moldova.

 Delegația USV a fost formată din prof. dr. ing. Dan Laurențiu Milici, dr. ing. Ilie Nițan, drd. ing. Oana Vasilica Grosu, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, prof. dr. ing. Costel Mironeasa, din cadrul Facultății de Mecanică, Mecatronică și Managment, conf. dr. ing. Silvia Mironeasa și drd. ing. Mădălina Iuga, din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară.

Pentru invențiile prezentate în cadrul Salonului, Universitatea „Ștefan cel Mare” a obținut cinci medalii de aur și trei medalii de argint.

De asemenea, proiectele universitarilor suceveni au primit și distincții speciale oferite de către alte instituții cu ocazia Salonului de invenții de la Chișinău (Universitatea Politehnică București, Centrul Național de Cercetare pentru Siguranța Alimentului, Institulul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare, Institutul Grădinii Botanice „Alexandru Ciubotaru” din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova).

Totodată, pentru rezultatele avute în domeniul inventicii și al educației studenților în domeniul proprietății intelectuale, Universității „Ștefan cel Mare” i-au fost atribuite următoarele distincții: Medalia de aur acordată de Institutul Național pentru Laser, Plasmă și Fizica Radiațiilor din România, pentru promovarea noutăților în cercetare prin inovare și inventică în USV; Distincția specială a Universității de Stat din Moldova, acordată USV pentru participarea reprezentativă și pentru colaborarea fructuoasă în cadrul Consorțiului Universităților din Republica Moldova, România și Ucraina; Certificatul de excelență al Asociației Române pentru Tehnologii Alternative (ARTA Sibiu), pentru promovarea spiritului inovativ, al inventicii și al cercetării la nivel internațional, acordat Laboratorului de Inventică și Transfer Tehnologic (INVENTRANSFER - MANSID) din USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii pentru universitarii suceveni la Salonul Internațional de Inventică „Infoinvent”.
 Vizualizări articol: 1558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medalii pentru universitarii suceveni la Salonul Internațional de Inventică „Infoinvent”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei