Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 278 (7279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Eugen Bejinariu: "Din competiţia politică a PSD și PNL rezultă mereu, prin victorii și înfrângeri alternative, un viitor mai bun pentru români"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu consideră că victoriile și înfrângerile alternative ale PSD și PNL în competiţiile politice au ca rezultat un viitor mai bun pentru români și pentru România. „Competiţia electorală pentru alegerea președintelui României este, dintotdeauna, cea care implică cel mai intens consum emoţional pentru public și cea care canalizează cel mai ferm energiile alegătorilor. Atunci când este vorba despre a alege un om căruia să-i delegăm speranţele noastre pentru o viaţă mai bună suntem mai scrupuloși, mai angajaţi și mai pătimași. Aşa se explică faptul că unele dintre voturi pornesc din admiraţie, au la bază încrederea pentru unul dintre candidaţi, iar altele, poate multe, sunt motivate de ură și sunt determinate de dispreţ faţă de ne-ales. Oricum ar fi, istoria consemnează doar rezultatul, iar trecerea timpului estompează din sentimente și rămâne să evaluăm împreună dacă forţa brută a urii reușește să capete valenţe constructive”, a declarat Eugen Bejinariu. El a spus că „adversarii noștri” politici au învins în alegerile prezidenţiale, iar „președintele lor este de acum și președintele nostru”. Deputatul PSD a arătat că social-democraţii se pleacă în faţa voinţei poporului „și ne coborâm în mod sportiv pălăria, în faţa învingătorului”. ”Fie ca voinţa a două treimi din cei care au participat la vot să ne conducă spre vremuri mai senine și mai prospere”, a precizat Bejinariu. El a arătat că PSD recunoaște victoria strategiei de dreapta, însă în același timp caută înţelepciune pentru a găsi, dincolo de motive superficiale, cauza înfrângerii, „dar mai presus de orice ne dorim armonie socială pentru a păși determinat înainte, cu toţii”.

Eugen Bejinariu a subliniat faptul că este important și motivul pentru care jumătate din populaţia României nu dorește în mod manifest să participe la alegeri. „E important să aflăm motivaţia acestor oameni pentru tăcerea adâncă și neparticiparea la jocul democratic. Va trebui să găsim calea prin care oferta noastră politică să devină interesantă pentru ei. Înclin să cred că protestul lor mut faţă de exerciţiul democratic al votului seamănă mai mult cu mâna noastră întinsă pentru pace, decât cu atitudinea războinică a adversarilor noștri”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Eugen Bejinariu consideră că dacă „vom reuși să croim” o platformă solidă a stângii politice luminate, atunci PSD ar putea avea victorii viitoare.

Bejinariu a ţinut să precizeze că guvernarea PSD a lăsat în urmă o economie funcţională, crescândă și în același timp a fost consolidată apartenenţa la valorile europene și rolul de partener strategic în NATO. „Statul de drept este robust, funcţional și alegătorii, în număr foarte mare, și-au reiterat alegerea pentru mandatul unui președinte liberal. În acest mozaic de performanţe ale stângii și dreptei vă propun să constatăm împreună că din competiţia politică a celor două mari partide din România, PSD și PNL, rezultă mereu, prin victorii și înfrângeri alternative, un viitor mai bun pentru români și România”, a încheiat Eugen Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eugen Bejinariu: "Din competiţia politică a PSD și PNL rezultă mereu, prin victorii și înfrângeri alternative, un viitor mai bun pentru români".
 Vizualizări articol: 1558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eugen Bejinariu: "Din competiţia politică a PSD și PNL rezultă mereu, prin victorii și înfrângeri alternative, un viitor mai bun pentru români"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei