Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 278 (7279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâre

Consiliul Județean aprobă astăzi înființarea a 28 de posturi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inițiat un proiect de hotărâre referitor la înființarea a 28 de posturi la Unitatea de Primiri Urgențe  (UPU-SMURD), a Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, proiect care va fi supus astăzi analizei și aprobării deliberativului județean. Conform proiectului, se vor înființa trei posturi de medic specialist – unul în specialitatea Pediatrie și două în Radiologie și imagistică medicală, trei posturi de asistent social, 16 de asistent medical generalist cu studii postliceale, patru de infirmieră și două de brancardier. „Suplimentarea numărului de posturi se încadrează în cheltuielile de personal din fondurile alocate de CAS și de la bugetul de stat”, a precizat Flutur.

Motivul cererii de posturi suplimentare este creșterea continuă a numărului de persoane care se prezintă la UPU: dacă în anul 2016 au fost 93.605 prezentări în UPU, în 2017 numărul acestora a crescut la 98.474, în anul 2018 au fost 102.281 prezentări, iar în 2019, până la 31 august, în UPU erau înregistrate 71.029 prezentări. O treime din pacienții care ajung în UPU sunt copii.

În actuala schemă de personal aici activează 13 medici urgentiști, doi medici de medicină generală cu atestat de medicină de urgență, care asigură continuitatea, respectiv patru linii de gardă în UPU și o linie de gardă SMURD, în intervalul orar  08.00-20.00, șase medici pediatri, trei radiologi și un asistent social. 

Alături de medici, în UPU sunt 82 de asistenți medicali, dintre care șapte activează în cabinetul de radiologie, șapte în laboratorul propriu de analize și patru în compartimentul de imagistică, Unitatea de Primiri Urgențe fiind dotată cu computer tomograf și aparat de radiologie digital.

De asemenea, aici mai lucrează 20 de infirmiere, 15 îngrijitoare și 19 brancardieri.

Conducerea spitalului apreciază că pentru buna comunicare cu aparținătorii este necesară suplimentarea numărului de asistenți sociali pentru a se putea asigura cel puțin două ture care să țină permanent legătura între familiile pacienților și pacienții aflați la investigații. Spitalul din Suceava a fost primul din țară care a înființat în UPU Biroul pacientului, pentru comunicarea cu familiile pacienților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean aprobă astăzi înființarea a 28 de posturi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Județean aprobă astăzi înființarea a 28 de posturi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei