Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 278 (7279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare

Cardiologul Titel Cojocaru va activa în Unitatea de Supraveghere a Pacienților Critici Coronarieni a Spitalului de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul cardiolog Titel Cojocaru va activa în Unitatea de Supraveghere a Pacienților Critici Coronarieni (USTACC) a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după ce Consiliul Județean va aproba, în ședința de astăzi, trecerea sa de la Cardiologie la USTACC. În același timp, un medic specialist cardiolog se va muta de la USTACC în secția Cardiologie. Dr. Titel Cojocaru este medic primar; rocada între cei doi medici se face la solicitarea medicului-șef al secției Cardiologie, dr. Alexandru Calancea. 

Adresabilitatea pacienților către Cardiologie, USTACC și Cardiologie intervențională este foarte mare în județul Suceava. La o populaţie de circa 750.000 de locuitori,  aproximativ 150.000 au vârsta de peste 60 de ani, iar mortalitatea anuală din cauza bolilor aparatului cardiovascular este de 23%. Ca urmare, anul trecut, spitalul a extins secţia Cardiologie cu încă un etaj, prin supraînălţarea corpului F al spitalului şi modernizarea unitară a celor două niveluri. Investiția, finanțată de spital și Consiliul Județean, a fost de circa două milioane de euro, completată prin finanțarea, de către Ministerul Sănătății, a achiziției unui angiograf foarte performant.

Numărul de pacienți la nivelul secției este în creștere, a crescut totodată numărul de pacienți cu afecțiuni grave tratați și s-au diversificat serviciile medicale oferite bolnavilor cardiaci.

Prin înființarea USTACC, cu 13 paturi, secția Cardiologie are și o a doua linie de gardă.

Prin extinderea și modernizarea Cardiologiei numărul de paturi a crescut de la 35 la 68, având de asemenea 8 paturi la cardiologie intervențională și 5 paturi pentru pacienții cronici.

Propunerea de modificare a statului de funcții respectă normativele de personal în vigoare și se încadrează în cheltuielile de personal din fondurile alocate de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava și de la bugetul de stat.

Spitalul de Urgență Suceava are un număr total de 1.620 de posturi aprobate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cardiologul Titel Cojocaru va activa în Unitatea de Supraveghere a Pacienților Critici Coronarieni a Spitalului de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 3774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cardiologul Titel Cojocaru va activa în Unitatea de Supraveghere a Pacienților Critici Coronarieni a Spitalului de Urgență Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei