Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 240 (7241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie!

Poliţiştii suceveni anunţă acţiuni masive de control pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care folosesc telefonul mobil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înăsprirea regulilor de circulaţie, în special faţă de şoferii care folosesc telefonul mobil în timp ce se află în trafic, trebuie să dea de gândit celor care pleacă la drum. Poliţiştii suceveni spun că în perioada următoare vor avea loc ample acţiuni de control pe această temă, iar şoferii care încalcă prevederile din Codul Rutier vor fi aspru sancţionaţi.

„Şoferii care nu înţeleg să renunţe la telefonul mobil în timp ce conduc vor avea timp să se bucure de această tehnologie a comunicării în următoarele 30 de zile, căci vor rămâne pietoni”, este mesajul transmis de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Şi nu este singura sancţiune care îi paşte pe cei care vor folosi telefonul mobil. În plus, vor primi o amendă de 820 de lei, echivalentul a patru puncte de penalizare.

Chiar dacă noile prevederi au intrat în vigoare încă de sâmbătă, până acum nu au fost aplicate sancţiuni. În perioada 11-13 octombrie 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier, dar şi din cadrul subunităţilor de poliţie, au desfăşurat activităţi de informare a şoferilor, cărora le-au adus la cunoştinţă riscurile la care se supun dacă vor folosi telefonul mobil în timp ce conduc un autovehicul. Cu acest prilej, s-a discutat cu peste 500 de şoferi, dar pe viitor toleranţa faţă de cei care încalcă prevederile Codului Rutier va fi zero.

Modificările Codului Rutier interzic folosirea telefonului la volan. Textul de lege interzice şoferilor să atingă telefoanele sau alte gadgeturi cât timp aceştia se află la volan.

Schimbarea legislativă a venit după numeroasele accidente produse din cauza şoferilor care filmau şi transmiteau live aceste filmări pe reţelele de socializare din mediul online. Modificarea este valabilă nu numai pentru telefoane, ci şi pentru alte dispozitive cu funcţii de redare text, foto, video sau înregistrare, cum ar fi tableta, reportofonul, camera foto sau video.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii suceveni anunţă acţiuni masive de control pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care folosesc telefonul mobil.
 Vizualizări articol: 3543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii suceveni anunţă acţiuni masive de control pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care folosesc telefonul mobil5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei