Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 240 (7241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La control

„Piraţi rutieri”, lăsaţi de poliţişti fără maşinile cu care făceau transport de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Piraţii rutieri” au fost vizaţi de o amplă acţiune de control a poliţiştilor suceveni, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În doar câteva ore, au fost verificate 200 de autovehicule, iar în trei cazuri s-a descoperit că persoane neautorizate practică transportul ilegal de persoane. În toate cele trei cazuri s-a decis reţinerea certificatului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, precum şi suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

În două situaţii era vorba de curse internaţionale, către Anglia şi Belgia. Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Fălticeni, a fost tras pe dreapta în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în zona Câmpulung Moldovenesc şi efectua transport rutier de persoane contra cost, pe ruta România-Anglia, fără a deţine autorizaţie sau copie conformă valabilă. Câteva ore mai târziu, un alt bărbat, în vârstă de 33 de ani, din judeţul Neamţ, a fost depistat, tot pe DN 17, dar la Mestecăniş, în timp ce efectua transport rutier de persoane contra cost, pe ruta România-Belgia, fără a deţine autorizaţie sau copie conformă valabilă.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a explicat şi care este rolul acestor controale, care vor continua şi în perioada următoare.

„Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii care desfăşoară în mod ilicit activităţi de transport public de persoane pun în pericol siguranţa cetăţenilor care plătesc sume de bani pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă, dar care nu conştientizează riscurile la care se expun. Poliţiştii solicită cetăţenilor şi în special copiilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane”, a arătat comisarul-şef Ionuţ Epureanu.

Cu prilejul acţiunii de la finalul săptămânii trecut au fost testaţi cu aparatul etilotest 89 de conducători auto şi au fost reţinute trei permise de conducere. De asemenea, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.885 de lei.

Acţiunea a fost organizată de Serviciul Rutier Suceava, Serviciul Ordine Publică şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, la care s-au adăugat şi formaţiunile de profil din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Piraţi rutieri”, lăsaţi de poliţişti fără maşinile cu care făceau transport de persoane.
 Vizualizări articol: 4551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Piraţi rutieri”, lăsaţi de poliţişti fără maşinile cu care făceau transport de persoane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei