Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 240 (7241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Trei filme regizate de Sergiu Nicolaescu vor rula la deschiderea primului cinematograf gratuit din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Fălticeni Cultural” a pregătit o săptămână dedicată filmului românesc şi mai multe întâlniri cu actorul Vladimir Găitan, originar din Suceava.

Luni, 14 octombrie 2019, de la ora 12, la Sala „Draga Olteanu Matei” din municipiul Fălticeni va rula filmul „Ciprian Porumbescu”, avându-l în rolul principal pe actorul Vlad Rădescu, un prieten apropiat al fălticenenilor, fiind unul dintre regizorii Trupei de teatru „Birlic”. „Ciprian Porumbescu” este un film biografic românesc în două părţi, regizat de Gheorghe Vitanidis, în anul 1972, după propriul scenariu. Străbătut pe tot parcursul său de un fior liric excepţional, „Ciprian Porumbescu” este un film biografic foarte bun, cu imagini uimitoare, o coloană sonoră de excepţie şi interpretări vibrante care prezintă viaţa compozitorului român Ciprian Porumbescu (1853-1883), redând atât activitatea patriotică, cât şi dragostea sa nefericită.

„Evocarea vieţii lui Ciprian Porumbescu este străbătută din loc în loc, pe tot parcursul filmului, de clipe puternic emoţionale, care izbutesc să transmită nu numai fiorul adânc patriotic care a animat creaţia şi credinţa acestuia”, preciza Călin Caliman în anul 1973, după lansarea filmului în cinematografe.

Aşa cum am aflat de la preotul Liviu Mihăilă, filmul este prezentat cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la naşterea marelui compozitor, „cu aleasă preţuire prietenului nostru actorul şi regizorul Vlad Rădescu”.

 

Întâlniri cu actorul Vladimir Găitan la Suceava, Fălticeni şi Bosanci

Joi, 17 octombrie 2019, Asociaţia Fălticeni Cultural va lansa în municipiul de pe Şomuz primul cinematograf gratuit din România, care va purta numele actorului Vladimir Găitan. Cu acest prilej, în Sala „Draga Olteanu Matei” din Fălticeni vor fi prezentate trei filme ale regizorului Sergiu Nicolaescu: ora 11.00 – „Supravieţuitorul”, ora 15.00 – „Poker” şi ora 17.00 – „Ultima noapte de dragoste”. Deschiderea oficială se va face în prezenţa actorului Vladimir Găitan, originar din Suceava.

Programul întâlnirilor de suflet ale maestrului Vladimir Găitan cu sucevenii începe miercuri, 16 octombrie, la ora 18,00, când cunoscutul actor se va afla în mijlocul tinerilor membri ai Clubului Video Art de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Vineri, 18 octombrie, de la ora 10,00, este programată întâlnirea maestrului Vladimir Găitan cu prietenii din Bosanci, la Căminul Cultural „Vladimir Găitan”, ocazie cu care va fi prezentat şi filmul „Pentru Patrie”. De la ora 13,00, Vladimir Găitan va discuta cu tinerii de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” despre film şi vor viziona împreună pelicula „Ultima noapte de dragoste”. Tot vineri, 18 octombrie, de la ora 19,00, Vladimir Găitan se va întâlni în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava cu studenţii suceveni şi cu filmul „Poker”, o producţie 2010 a lui Sergiu Nicolaescu, dar care a rămas actuală. Patru prieteni din copilărie şi care, ajunşi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: senatorul descurcăreţ, medicul cu relaţii şi fără conştiinţă, mafiotul întreprinzător şi care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică, respectiv arhitectul plin de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei filme regizate de Sergiu Nicolaescu vor rula la deschiderea primului cinematograf gratuit din ţară.
 Vizualizări articol: 1865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei filme regizate de Sergiu Nicolaescu vor rula la deschiderea primului cinematograf gratuit din ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei