Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 238 (7239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Cine plăteşte pentru cea mai cumplită evacuare a românilor din România?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă români cu studii medii şi superioare îşi părăsesc zilnic ţara. Este cea mai cumplită tragedie din istoria poporului român. Cine e vinovat pentru asta şi cine plăteşte pentru golirea României de cetăţenii ei?

Aproape jumătate din România muncitoare nu mai e aici.

Zilnic, de 30 de ani, românii pleacă din ţara lor. Unii, luptând, având noroc, reuşesc să trăiască mai bine acolo. Dar în fiecare există o amputare sufletească, recunoscută sau nu. Dorul de locurile în care te-ai născut există în fiecare. Cine poate vindeca această suferinţă? Cine decontează umilinţele la care mulţi – a se vedea sclavagismul din agricultura spaniolă – le trăiesc ca argaţi ai superiorităţii băştinaşilor înstăriţi?

Zilnic România se goleşte. Este cea mai părăsită ţară din lumea civilizată. În 30 de ani politicieni veroşi, netrebnici, au vândut industria toată. Acum vând, ca o consecinţă, români. În treizeci de ani am rămas fără vapoare, fără căi ferate, fără pământ. O jumătate din Transilvania şi trei sferturi din Banat şi Oltenia sunt pierdute nu în războaie de cucerire ale unor inamici mai puternici, ci prin notariat.

De 30 de ani, cam aceiaşi politicieni vând iluzii electorale. Nimeni nu le mai crede, dovadă că marea părăsire a acestei minunate ţări, care are de toate de la Dumnezeu, alintată şi ca Grădina Maicii Domnului, continuă înfiorându-ne pe cei care am hotărât să trăim şi să murim aici unde ne-am născut, unde avem mormintele străbunilor.

O neruşinare fără margini a marcat debutul noii, noilor campanii electorale. Se fac iar şosele pe opt benzi, se dau iar pensii atrăgătoare, se fac iar… Munca cu gura a noii clase, calificată să mintă şi să se îmbogăţească, este din ce în ce mai perfecţionată. Perfecţionată până la greaţă.

Cine plăteşte pentru evacuarea românilor din România, fiindcă cea mai cumplită tragedie din lunga noastră istorie este golirea ţării de populaţie?

Câte erau de făcut aici, câte şanse ucise pentru cei care continuă să plece… De ce, netrebnicilor care, bugetari fiind, aveţi cele mai mari averi din univers? Cum de e un politician mai bogat decât unul care a îndrăznit, chinuindu-se cu şpăgile, cu birocraţia, cu superioritatea îmbuibată a funcţionarului public, să încropească o afacere? De ce e plină România de vile ale politicii şi pustie de oameni care trudesc?

De ce pleacă, mă, românii când sunt atâtea de câştigat şi de făcut aici? Lighioanelor, netrebnicilor, răsăriţi din iadul nebuniei unei ţări care şi-a pierdut patrioţii. Marş în iad, cu averi şi conturi cu tot, şi lăsaţi acasă românii să-şi gospodărească bunăstarea pe care o merită. Le-aţi vândut tot ce-au avut pe nimic. Acum vindeţi români pe nimic. Le vindeţi sufletul, ceea ce e de neiertat. Redaţi-le libertatea de a avea ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine plăteşte pentru cea mai cumplită evacuare a românilor din România?.
 Vizualizări articol: 4070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Cine plăteşte pentru cea mai cumplită evacuare a românilor din România?5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei