Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 240 (7241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un ofiţer de poliţie, un director de la Garda Forestieră şi doi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru luare şi dare de mită

Luni, 14 Octombrie 2019 (17:01:58)

Un ofiţer de poliţie, un director din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi doi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată pentru luare, respectiv dare de mită, după ce poliţistul i-ar fi avertizat din timp pe administratorii unei firme din domeniul lemnului că va veni în control.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată,sub control judiciar, a inculpatului Gheorghe Damian, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor luare de mită şifolosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, şi în stare de libertate a inculpaţilor Aurel Dumitriu, la data faptei şef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic şi al Trasabilităţii Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcţiei de Control a Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, şi a doi administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.
În rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că în data de 25 ianuarie 2016, inculpatul Gheorghe Damian, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, i-ar fi anunţat pe cei doi administratori de firmă despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceştia o administrau şi care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.
Ca urmare, în aceeaşi zi, din dispoziţia unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societăţii o cantitate de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală (aproximativ 88 mc), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.
La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, Gheorghe Damian şi Aurel Dumitriu ar fi primit de la aceiaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare).
Procurorii au dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează procurorii suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ofiţer de poliţie, un director de la Garda Forestieră şi doi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru luare şi dare de mită.
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un ofiţer de poliţie, un director de la Garda Forestieră şi doi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru luare şi dare de mită1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei