Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 230 (7231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Maricela Cobuz dă asigurări că actualul Guvern PSD continuă să-i sprijine pe pensionarii români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a transmis, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, că actualul Guvern PSD continuă să-i sprijine pe pensionarii români. Maricela Cobuz a declarat că membrii Organizaţiei Pensionarilor Social-Democraţi din Suceava au fost şi vor reprezenta mereu un pilon important pentru Partidul Social Democrat, au fost şi vor rămâne o forţă politică, o voce a electoratului social-democrat. Cobuz a arătat că PSD nu a încetat niciodată să îşi arate respectul şi aprecierea pentru persoanele vârstnice. „Guvernul PSD a crescut punctul de pensie considerabil, de la 871,7 lei, cât era în decembrie 2016, la 1.265 lei începând cu 1 septembrie 2019, iar pensia minimă a crescut de la 400 de lei, cât era în ianuarie 2017, la 704 de lei. De asemenea, indemnizaţia pentru însoţitor în cazul pensionărilor de invaliditate cu gradul I de invaliditate s-a majorat la suma de 1.012 lei. Toate aceste măsuri au venit în beneficiul a peste 6,1 milioane de pensionari”, a spus Cobuz, care a adăugat că începând tot cu data 1 septembrie a acestui an, peste 2,2 milioane de pensionari vor beneficia de compensare de 90 la sută la medicamente.

Guvernul PSD a eliminat şi plata CAS-ului pentru peste 2,2 de milioane de pensionari şi scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei pentru 1,2 milioane de pensionari. Tot anul acesta, Guvernul României a acordat, prin Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, un număr de aproximativ 60 de mii de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice.

Ea a mai spus că şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale are în demarare două programe de interes naţional de asistenţă pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre ”Servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice” şi ”Sprijin pentru autorităţile administraţiei publice locale din unele unităţi administrativ-teritoriale în care nu s-au înfiinţat sau nu au fost acreditate serviciile publice de asistenţă socială”. Cele două programe sunt implementate pentru perioada 2018 – 2020, iar Guvernul a alocat un buget de 115 milioane de lei.

„Guvernul PSD continuă să sprijine pensionarii din România, iar noua Lege privind sistemul public de pensii este o dovadă a acestui fapt. Știm cu toţii că mai sunt foarte multe de făcut, dar într-o asemenea perioadă de campanie şi într-o asemenea zi, trebuie să vorbim despre unitate, consens, înţelepciune, de unitatea între generaţii”, a spus deputatul PSD de Suceava, ea subliniind faptul că PSD „nu vrea rău ţării”, guvernând pentru România şi pentru toţi români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz dă asigurări că actualul Guvern PSD continuă să-i sprijine pe pensionarii români.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Maricela Cobuz dă asigurări că actualul Guvern PSD continuă să-i sprijine pe pensionarii români1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei