Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 230 (7231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cu cioara vopsită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Păcat că reușita de excepție a lui Elvir Koljic a fost estompată de scandalul stârnit la Craiova. Șutul bosniacului este demn de Coutinho, responsabilul din fotbalul actual cu acoladele de pe stânga. De asemenea, rivalizează și cu Neymar la reveniri spectaculoase. Cât a lipsit oltenilor ne vom lămuri cu toții în etapele următoare.

Dar să trecem și noi la ”cioara împuțită”, care nu e deloc o bagatelă. Bagatelă e că această expresie a fost precedată de o înjurătură. Arbitrii nu le sancționează decât dacă le sunt adresate lor. În primul rând, se pune problema veridicității. Eu nu cred că secundul și căpitanul celor de la Viitorul au mințit, primul și-a susținut declarația și ulterior. Nici Bancu n-a negat, cică l-a luat valul, nu mai știe ce a spus, dar își cere scuze. Mi se pare cam clar. Și hai să fim sinceri, de ce ar fi Bancu diferit de unii dintre noi, de câte ori nu auzim în jurul nostru formulări de genul ”cioara aia”? Mulți nici nu conștientizează caracterul rasist pentru că au rămas în urma vremurilor. Da, omenirea, aia care cuprinde oameni de toate nuanțele, a ajuns la gradul ăla necesar de civilizație în care diferența de pigment, între altele,  nu mai poate fi motiv de discriminare, jignire etc. L-ați văzut pe Pițurcă, purtat de meserie prin niște zone în care ”caucazienii” sunt minoritari, ce frumos a parat: cum să spună așa ceva căpitanul nostru sau orice jucător al Craiovei, nu e frumos, o să vorbesc cu el și o să iau măsuri să nu se mai întâmple. Ei bine, asta e partea a doua, că deja nu mai e o problemă internă a Craiovei. Dar pe Cârțu l-ați auzit? Să-i chemăm pe-ăia de la Nurnberg! Nu e cazul, domnu’Sorinache, că nici în cazul dumneavoastră n-a intervenit poliția să vă acuze de distrugere când ați spart cu piciorul o bancă de rezervă în Liga Campionilor! Ați plătit pe plan sportiv, așa cum ar fi normal să se întâmple și cu Bancu. Deci Pițurcă încerca să limiteze daunele, Cârțu – să minimalizeze incidentul, dar peste noapte oficialii clubului au stat și s-au sfătuit, rezultatul fiind un comunicat absolut insalubru, cică să se ia măsuri împotriva mincinoșilor! Trist, se pare că nu mai am cu cine să țin în sezonul ăsta...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu cioara vopsită.
 Vizualizări articol: 1843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Cu cioara vopsită4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei