Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 230 (7231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Tatar: Invit seniorii municipiului Rădăuți să ne fie alături în derularea proiectelor noastre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată ieri de administraţia locală rădăuţeană printr-o serie de evenimente care au debutat cu un spectacol susţinut de un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc” la Căminul pentru persoane vârstnice din municipiu. După ce au primit flori din partea reprezentanţilor administraţiei locale, şi după momentul artistic susţinut de elevii de la şcoala rădăuţeană, internii de la Cămin au servit un prânz cu meniu de sărbătoare. Prezent la acţiune, primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, a declarat: „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este un prilej de cinstire a celor care au contribuit la formarea noastră ca oameni. Doresc să exprim, în numele meu personal şi al Primăriei Rădăuţi, cele mai sincere sentimente de recunoştinţă, şi invit seniorii municipiului să ne fie alături în derularea proiectelor noastre, să ne sprijine şi să fie în continuare membri activi ai comunităţii”. Tătar a mai arătat că programele sociale derulate în cadrul Consiliului Local, prin Direcţia de Asistenţă Socială, au ca principal scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, prin crearea condiţiilor necesare atingerii unui anumit grad de bunăstare şi prin prevenirea marginalizării şi excluderii sociale. În acelaşi timp, reprezentanţii administraţiei locale au sărbătorit-ope rădăuţeanca Eleonora Bărbuţă la împlinirea vârstei de 100 de ani prin acordarea unui premiu bănesc. Manifestările au continuat cu un program artistic organizat la Casa Municipală de Cultură, program în care au evoluat formaţii de la unităţi de învăţământ din municipiu, de la Clubul Elevilor şi artişti locali.

Organizaţia Naţiunilor Unite consacra, în anul 1991, ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor în vârstă, şi tot atunci Adunarea Generală a ONU adopta rezoluţia 46/91 cu titlul „Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”. Aceste principii consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatar: Invit seniorii municipiului Rădăuți să ne fie alături în derularea proiectelor noastre.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatar: Invit seniorii municipiului Rădăuți să ne fie alături în derularea proiectelor noastre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei