Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 230 (7231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conceptul #BeActive

Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată prin diverse activități de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 23-27 septembrie, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava au desfășurat diverse activități sportive pentru a se pregăti de Ziua Europeană a Sportului Școlar. Este al doilea an când participă, în calitate de parteneri, la proiectul "Ziua Europeană a Sportului Școlar”, proiect ce face parte din conceptul #BeActiveal Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului. Evenimentul este organizat la nivel național de Federația Română Sportul pentru Toți și la nivel european de Federația Maghiară a Sportului Școlar, cu Cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus +. Acest proiect este o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și a sportului la nivel european.

Un stil de viață sănătos presupune activitate fizică zilnică. Elevii școlii, după cum a spus prof. coordonator Lăcrămioara Vartolomei, au fost încântați să participe zilnic la exerciții de înviorare, dans, jocuri, ștafete, flash mob. Copiii care au fost în tabere de vară au avut adevărate calități de animatori.

 

Sportul trebuie să fie o alternativă pentru combaterea violenţei verbale şi fizice

Astfel, bucuria lor a fost maximă în momentele pline de voie bună și energie. Fiecare zi a fost pentru ei un prilej de dezvoltare fizică și socio-afectivă. „Prin intermediul muzicii și mișcării în aer liber, elevii au dobândit noi abilități și deprinderi motrice. Atmosfera pozitivă din interiorul echipei și relațiile care s-au creat între copii au fost punctele tari care ne vor determina să continuăm aceste activități prin intermediul altor proiecte școlare sau extrașcolare”, a completat prof. Lăcrămioara Vartolomei. Elevii de clasa a V-a le-au vorbit celor de la clasa pregătitoare despre sportul lor preferat și despre medaliile pe care le-au câștigat la diferite concursuri.

Sportul trebuie să fie o alternativă pentru combaterea violenţei verbale şi fizice, întâlnite tot mai des în şcoală şi în societate şi, nu în ultimul rând, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şcolare şi adulte, au mai spus au spus organizatorii. „Mulțumim frumos AJSPT Suceava, pentru tricouri și diplome! Mulțumim pentru entuziasm și dedicare tuturor cadrelor didactice și părinților care ne-au ajutat în derularea acestei zile a sportului școlar”, a  transmis coordonatoarea proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată prin diverse activități de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată prin diverse activități de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei