Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 230 (7231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Armonie şi mişcare”

Evenimentul sportiv „Crosul Toamnei”, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ,,Sf. Andrei” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) ,,Sf. Andrei” Gura Humorului s-a desfăşurat luni, 30 septembrie 2019, în cadrul proiectului judeţean „Armonie şi mişcare”, înscris în CAEJ Suceava, ediţia a VI-a, activitatea sportivă „Crosul Toamnei”. În acest an, evenimentul se înscrie şi în cadrul proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului”, 23-30 septembrie 2019, cofinanţat de programul Erasmus + al Uniunii Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Acțiunea de la Gura Humorului a avut două etape: "Crosul Toamnei" – concurs de atletism şi vernisajul expoziţiei „Armonia culorilor” şi „Sport pentru sănătate”.

Competiţia sportivă de atletism a fost organizată pe grupe de vârstă şi sex: primar, gimnazial şi profesional, fete/băieţi, ţinând cont şi de particularităţile de dezvoltare şi de tipul de deficienţă al elevilor. Activitatea s-a desfăşurat în două locaţii distincte: în curtea şcolii CSEI „Sf. Andrei” au alergat elevii din clasele pregătitoare, I-IV şi cei cu deficienţe mintale severe, iar în Parcul Ariniş au alergat elevii din clasele V-VIII şi cei de la clasele de profesională.

În total, au spus „da” pentru un stil de viaţă sănătos 110 elevi, cadre didactice, voluntari, sponsori şi invitaţi. Participanţii au alergat pe distanţe de 100, 400, 600, 800 metri, în funcţie de categoria de vârstă şi tipul de deficienţă, şi au fost asistaţi de cadre didactice şi voluntarii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. La finalul activităţii, câştigătorii au fost premiaţi cu diplome, medalii, tricouri şi dulciuri.

 

Art-terapie

Vernisajul expoziţiei „Armonia culorilor” a cuprins activităţi de art –terapie precum picturi, desene, colaje, machete, marionete, ce au oferit posibilitatea participanţilor să se exprime prin culoare şi pentru a reda ceea ce nu pot exprima în cuvinte. Activitatea de art-terapie s-a desfăşurat indirect în perioada februarie-septembrie 2019, şi a cuprins 191 de lucrări trimise din aproximativ 10 judeţe ale ţării, printre care Suceava, Iaşi, Bacău, Botoşani, Timişoara, Neamţ etc.

Elevii au fost coordonaţi de aproximativ 90 de cadre didactice. Lucrările au fost jurizate pe secţiuni şi categorii de vârstă, echipa de jurizare fiind formată din prof. Rybanna Sabin, Isabella Istrate, Maria Simeria, Livia Teodora Ţebrean şi Ortenzia Lesinschi.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor au colaborat şi parteneri ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă  (CSEI) ,,Sf. Andrei”, precum și sponsori ai proiectului: AJSPT Suceava, prin director prof. Mihai Androhovici, care a oferit diplome, medalii şi tricouri. Dulciurile şi apa au fost asigurate de Fundaţia Te Aud România, reprezentată de Gabriela Popescu, şi de SC Artimar SRL, reprezentată de prof. Monica Jucan. Coordonatorii proiectului, prof. Mihail Ciocoiu, prof. Cătălina Poclitaru şi prof. Daniela Mihăilă, felicită concurenţii şi le mulţumesc tuturor celor care au avut o contribuţie importantă la buna desfăşurare a activităţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evenimentul sportiv „Crosul Toamnei”, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ,,Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evenimentul sportiv „Crosul Toamnei”, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ,,Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei