Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 230 (7231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe bandă rulantă

Mama care şi-a omorât nou-născutul şi l-a aruncat în staţia de epurare de la Fălticeni primeşte „învoiri” de la Penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie care a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru că şi-a ucis copilul nou-născut aruncându-l în canal, în staţia de epurare a municipiului Fălticeni, îşi petrece timpul mai mult pe acasă. Încarcerată în decembrie 2013 pentru a-şi executa pedeapsa, Simona-Florentina Mărgineanu, de 30 de ani, din Hârtop, a avut deja două întreruperi. Prima dată s-a întâmplat în 2015, când femeia a fost ridicată de la locuinţa concubinului pentru că „a uitat” să se prezinte la penitenciar, la data stabilită pentru reîncarcerare. Recent, Simona-Florentina Mărgineanu a fost ridicată din nou de poliţişti, de această dată de pe o stradă din Fălticeni. Femeia fusese eliberată din penitenciar pe 6 iunie 2019 pentru că era gravidă. Judecătorul care a analizat cererea de eliberare a decis că femeia trebuie eliberată, iar luni, 30 septembrie, s-a dispus reîncarcerarea pentru executarea restului de pedeapsă.

 

O faptă care a şocat pe toată lumea

Povestea Simonei Florentina Mărgineanu, cu domiciliul în Hârtop, este una realmente şocantă. În martie 2013, tânăra, pe atunci în vârstă de 24 de ani, a comis o faptă oribilă, pentru care a fost condamnată la 12 ani de închisoare.

Din ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care au întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată, rezultă că în jurul datei de 17-18 martie 2013, tânăra a adus pe lume, singură, într-o casă dărăpănată de la marginea Fălticeniului, o fetiţă.  Femeia a pus nou-născutul într-o sacoşă din rafie, cu gândul de a-l abandona la maternitatea din Fălticeni.

A povestit că odată ajunsă la maternitate i-a fost frică să-şi lase acolo copilul, pentru că erau prea multe persoane şi putea fi văzută. La scurt timp a luat o decizie criminală.

În drumul de întoarcere spre casa unde stătea în acea perioadă, s-a deplasat la un canal, a coborât pe o scară şi a lăsat în apă sacoşa în care se afla fetiţa nou-născută, după care a plecat spre domiciliu. Micuţa a fost dusă de ape până în staţia de epurare a municipiului Fălticeni. Ulterior, la necropsie, s-a stabilit că bebeluşul era viu în momentul în care a fost lăsat în canal şi a murit înecat.

Simona Florentina Mărgineanu a fost trimisă în judecată pentru omor calificat, fiind condamnată definitiv şi irevocabil la o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

 

Eliberată în 2014 pentru aproape 9 luni

În momentul în care a ajuns după gratii tânăra era deja însărcinată cu un alt copil. Aceasta era închisă în Penitenciarul de femei Târgşor din Prahova şi a cerut întreruperea pedepsei, pentru a putea naşte copilul. Instanţele din Prahova au admis cererea, femeia beneficiind de întreruperea executării pedepsei, începând din 25 iunie 2014. Ea avea termen ca pe 8 martie 2015 să se prezinte la Penitenciar, pentru a fi reîncarcerată.

Tânăra nu a respectat însă termenul, astfel că, din 10 martie 2015, a fost dată în urmărire la nivel naţional. A fost identificată vineri, 3 aprilie, la domiciliul noului concubin.

 

Femeia mai are încă patru copii pe care i-a abandonat

Înainte de a-şi ucide pruncul, în 2013, tânăra a mai avut alţi patru copii. Din datele adunate de procurori rezultă că tânăra a întrerupt de foarte tânără relaţiile cu familia şi a început să întreţină relaţii intime cu persoane necunoscute. Până în 2013 a adus pe lume patru copii, însă la data comiterii omorului nici unul nu se mai afla în grija ei, toţi fiind abandonaţi ori luaţi forţat de stat în plasament. Prima fetiţă a inculpatei este crescută de rude de-ale acesteia, a doua a fost dată în adopţie unei familii din Fălticeni, iar ceilalţi doi copii, doi băieţi de 5, respectiv 2 ani, au fost luaţi în grijă de reprezentanţii Protecţiei Copilului, după ce-au fost găsiţi flămânzi şi neîngrijiţi, într-o scară de bloc din Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama care şi-a omorât nou-născutul şi l-a aruncat în staţia de epurare de la Fălticeni primeşte „învoiri” de la Penitenciar.
 Vizualizări articol: 2139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mama care şi-a omorât nou-născutul şi l-a aruncat în staţia de epurare de la Fălticeni primeşte „învoiri” de la Penitenciar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei