Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 223 (7224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Efort comun

Peste o sută de voluntari s-au alăturat silvicultorilor din Adâncata la acţiunea de igienizare de sâmbătă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de voluntari s-au alăturat sâmbătă angajaţilor de la Ocolul Silvic Adâncata în acţiunea din acest an dedicată campaniei intitulate Ziua Naţională a Curăţeniei.

Sub deviza ,,Let’s do it România!”, participanţii la acţiune au oferit un exemplu de spirit civic, de mobilizare pentru o cauză comună, într-un proiect de responsabilitate socială ce presupune activităţi de ecologizare şi de responsabilizare a populaţiei privind curăţenia mediului înconjurător.

Voluntari de toate vârstele au igienizat zonele afectate de gunoaie, respectiv lizierele pădurilor, zonele limitrofe drumului naţional 29A, ale drumurilor judeţene şi comunale ce străbat localităţile Adâncata, Zvoriştea şi Zamostea.    

Şi nu a fost muncă puţină, la final strângându-se zeci de saci cu PET-uri, ambalaje, produse din plastic, sticlă, hârtie, carton, doze de aluminiu, materiale textile, îmbrăcăminte şi încălţăminte aruncate iresponsabil şi abundent.

Pe lângă angajaţii Ocolului Silvic Adâncata la acţiunea de sâmbătă au participat 50 elevi de la Şcoala Gimnazială ,,Ioan Băncescu” Adâncata, coordonaţi de directoarea Maria Crăciunescu şi profesoarele Daniela Marieta Alucăi, Domnica Luncanu, Gianina Trifan şi Luminiţa Horătău.

„Avem o ţară frumoasă, un judeţ frumos, dar, din păcate, constatăm cu tristeţe că pentru unii natura este un fel de groapă de gunoi. Noi, cei responsabili şi cu gândul la viitorul copiilor noştri, înţelegem că natura trebuie păstrată, îngrijită, şi de aceea venim şi strângem gunoaiele care tind să ne sufoce. Prin aceste acţiuni dorim să conştientizăm oamenii de toate vârstele, dar mai ales copiii cât este de important să înţelegem că natura trebuie păstrată, ocrotiră, respectată”, a spus Maria Crăciunescu, directorul Şcolii Gimnaziale ,,Ioan Băncescu” Adâncata.

Carmen Miheţiu, şeful Ocolului Silvic Adâncata, a dorit să-şi exprime mulţumirea pentru reuşita acţiunii către toţi participanţii.

„Mulţumim tuturor voluntarilor care răspund pozitiv an de an invitaţiei noastre la curăţenie oferind din timpul lor pentru această cauză nobilă, vitală, argument al respectului şi responsabilităţii faţă de mediu şi generaţiile următoare. Ne bucurăm să vedem că oamenii înţeleg că este nevoie de implicare şi exemplu personal pentru a schimba aspectul mediului înconjurător şi mai ales pentru a schimba mentalităţi greşite, comportamente şi atitudini dăunătoare. Dincolo de această acţiune practică de ecologizare, sperăm ca cetăţenii să înţeleagă mesajul nostru de responsabilizare şi spirit civic, de respect şi dragoste faţă de natură ”, a menţionat Carmen Miheţiu.

Reuşita acţiunii a fost posibilă şi cu ajutorul Primăriei Adâncata, prin primarul Viorel Cucu, care s-a implicat la curăţenie alături de angajaţii instituţiei şi a pus la dispoziţie şi o maşină pentru colectarea gunoiului. 

Şi colegii de la Ocolul Silvic Pătrăuţi s-au mobilizat şi cu ajutorul voluntarilor din municipiul Suceava, respectiv elevi, părinţi, membri ai ONG-urilor, angajaţi din instituţiile publice au participat la curăţarea Parcului Dendrologic Şipote.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de voluntari s-au alăturat silvicultorilor din Adâncata la acţiunea de igienizare de sâmbătă.
 Vizualizări articol: 1744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o sută de voluntari s-au alăturat silvicultorilor din Adâncata la acţiunea de igienizare de sâmbătă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei