Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 223 (7224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Meteahnă veche

Elevii de-a VII-a ”n-au parte de carte” nici la două săptămâni după începerea anului școlar, așa cum li s-a promis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din clasa a VII-a nu au nici în prezent cea mai mare parte din manualeleșcolare de care au nevoie, deși au primit asigurări că vor avea cărțile de la toate materiile în două săptămâni de la începutul anului școlar.

Aceștia au început clasa a VII-a doar cu manuale de limba franceză și religie, iar până ieri, 23 septembrie, în depozitul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava au mai ajuns manuale de limba engleză, franceză, fizică și muzică.

Potrivit instituției, pentru limba engleză au ajuns manuale de la editurile Litera și Uniscan, Art Klett (7.155 în total), pentru fizică manuale de la editura Art Klett (5.754 de bucăți), la fel și pentru muzică (5.658 de bucăți), iar pentru franceză IȘJ are un stoc de 4.476 de bucăți, de la editurile Litera, Booklet și Art Klett.

Prof. Gabriela Mihai, inspector școlar general, a menționat că pentru manualele care au sosit în depozitul IȘJ va fi întocmită o programare a directorilor de școli pentru ca aceștia să vină la sediul instituției să ridice manualele, pentru ca mai apoi să le repartizeze elevilor. De asemenea, pentru alte câteva discipline, manualele pot fi consultate în format digital, pe platforma www.manuale.edu.ro.

 

Generația fără manuale

Elevii din această generație, circa 6000 în judeţul Suceava, s-au confruntat cu lipsa manualelor an de an. Pentru clasa a VII-a, Ministerul Educației trebuie să înnoiască manualele de la toate disciplinele în concordanță cu noua programă școlară, cu această generație începându-se, în urmă cu șapte ani, reforma curriculară.

Cu programă nouă și licitații de manuale lansate târziu în fiecare an, ei au primit din clasa I și până acum, în fiecare an școlar, cărțile școlare cu întârziere.

Ei sunt elevii care, în 2012, au prins primul an de clasă pregătitoare și care, în 2017, au început școala cu Compendiul ministrului Liviu Pop, în loc de manualele care nu au fost nici atunci gata în septembrie. Un an mai târziu, probleme s-au repetat, ei fiind parte a experimentului realizat de Editura Didactică și Pedagogică, editură unică a statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de-a VII-a ”n-au parte de carte” nici la două săptămâni după începerea anului școlar, așa cum li s-a promis.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii de-a VII-a ”n-au parte de carte” nici la două săptămâni după începerea anului școlar, așa cum li s-a promis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei