Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 219 (7220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Patru zile de distracţie la Oktoberfest în Est de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a doua ediţie a festivalului Oktoberfest în Est va începe astăzi în parcul Ariniş din Gura Humorului. Sucevenii, şi nu numai, sunt aşteptaţi în număr cât mai mare în imensul cort montat în parcul Ariniş, acolo unde vor curge râuri de bere Bermas şi din Bavaria, iar distracţia va fi la ea acasă, cu concerte de muzică bavareză, dar şi spectacole susţinute de formaţii şi interpreţi suceveni, sau concursuri care de care mai atractive.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi-a exprimat satisfacţia că organizatorii Oktoberfest au decis să continue organizarea acestui festival, care la prima ediţie, de anul trecut, s-a dovedit a fi un adevărat succes. „Ne dorim ca anul acesta să ajungem cel puţin la nivelul ediţiei de anul trecut. Oktoberfest nu este doar o sărbătoare germană, ci una mondială şi este o onoare pentru noi, mai ales că suntem singurul oraş cu o populaţie mai mică de 100.000 de locuitori în care se organizează acest festival”, a spus Marius Ursaciuc.

El a arătat că deschiderea oficială a Oktoberfest în Est va avea loc astăzi, de la ora 16:00, cu o imensă paradă la care vor participa câteva sute de persoane. În paradă vor putea fi admirate care alegorice, caleşti şi trăsuri ale breslelor, fanfare, reprezentanţi ai minorităţilor din judeţ, dar şi motociclişti. După ce vor traversa oraşul şi vor ajunge în parcul Ariniş, primarul Marius Ursaciuc şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vor da cep la primul butoi de bere. Din acel moment la Oktoberfest în Est vor curge râuri de bere, iar cei prezenţi vor putea să guste din produse tradiţionale bavareze.

Tot astăzi, primăria Gura Humorului va sărbători, la Oktoberfest, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. „Ne dorim ca în cele patru zile ale festivalului să fie prezenţi câţi mai mulţi oameni  pentru a se bucura de numeroasele spectacole, concursuri şi evenimente care vor avea loc la ediţia de anul acesta a Oktoberfest”, a spus Marius Ursaciuc. El a adăugat că o noutate la ediţia de anul acesta este concursul de forţă „Strongman”, care va avea loc sâmbătă, începând de la ora 13:00.

Pe de altă parte, Marius Ursaciuc a ţinut să sublinieze faptul că acest festival a devenit un eveniment important pentru acest oraş, lucru demonstrat şi de faptul că pentru acest sfârşit de săptămână în Gura Humorului nu mai există nici un loc de cazare disponibil.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a amintit faptul că la prima ediţie a Oktoberfest în Est au fost peste 50.000 de participanţi. „Este un eveniment la care m-am gândit de foarte mult timp şi sunt foarte bucuros că şi la ediţia de anul acesta este promovată berea tradiţională Bermas, o bere excepţională”, a spus Flutur. El a spus că Oktoberfest în Est este un eveniment care atrage un număr foarte mare de turişti, continuând astfel seria de manifestări care au avut loc în judeţ în această vară. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că vara aceasta, în judeţul Suceava au fost peste 540.000 de turişti. El a mai declarat că Oktoberfest nu înseamnă doar distracţie, ci şi un loc în care se pot întâlni reprezentanţi ai mediului de afaceri, pentru a discuta într-un cadru distins, motiv pentru care a adresat o invitaţie şi către agenţii economici să vină în număr cât mai mare la acest festival.

„Sunt nerăbdător să dăm cep la butoiul de bere Bermas. Să curgă această bere pentru prosperitatea agenţilor economic, a Bermas şi a Bucovinei”, a spus Flutur.

 

Toate sortimentele de bere Bermas sunt produse cu ingrediente 100% naturale

Prezentă la conferinţa de presă de ieri, directorul Bermas Suceava, Elena Anisoi, a ţinut să le mulţumească autorităţilor locale şi judeţene, precum şi organizatorilor pentru faptul că această marcă de bere este prezentă la acest festival. „Noi, berarii suceveni, suntem foarte mândri de faptul că pe tot parcursul anului, turiştii care au venit în judeţul Suceava au putut să deguste o bere produsă aici, în Bucovina”, a spus Elena Anisoi. Ea a subliniat faptul că toate sortimentele de bere Bermas sunt produse cu ingrediente sută la sută naturale, de la malţ şi hamei şi până la drojdia şi apa folosită. „Am reuşit prin eforturile noastre ca berea Bermas să fie percepută ca un adevărat brand local. Și intenţia noastră este să ajungem să fim recunoscuţi la nivelul unui brand naţional de bere”, a declarat directorul Bermas Suceava. Elena Anisoi i-a invitat pe suceveni să vină în număr cât mai mare la Oktoberfest pentru a degusta berea Bermas.

De precizat că partenerii principali ai Oktoberfest în Est din Gura Humorului sunt companiile Bermas Suceava şi Calcarul Pojorâta.

 

Programul ediţiei de anul acesta a Oktoberfest în Est

Ediţia de anul acesta a Oktoberfest în Est de la Gura Humorului va avea loc în perioada 19 – 22 septembrie, în fiecare zi a festivalului, în cortul din parcul Ariniş, urmând să aibă loc concerte, concursuri, iar toţi cei prezenţi se vor putea delecta cu bere Bermas, bere germană nefiltrată, delicii bavareze şi vor putea admira costume autentice din Germania.

Prima zi a festivalului va debuta cu nunta de aur, de la ora 14:00, după care de la ora 16:00 va avea loc deschiderea oficială cu parada Oktoberfest, considerată a fi mai mare decât cea care are loc la Braşov. De la ora 17:00 va avea loc festivitatea în care se va da cep la primul butoi cu bere, iar de la ora 18:00 vor începe spectacolele susţinute de Lia Taburcea, iar de la 19:00 de formaţia Musik Ministerium. Pentru ziua de vineri sunt programate concertele susţinute de Călin Brăteanu şi trupa Rekord (ora 16:00), „Ză Band” (18:00) şi Music Ministerium (19:00). Tot vineri, de la ora 23:00, va fi organizat şi Balul Gospodarilor, care va avea loc la Hanul Vânătorului din parcul Ariniş.

În ziua de sâmbătă este programat concursul de forţă „Strongman”, care va începe la ora 13:00 în zona patinoarului din parcul Ariniş. Vor urma apoi spectacolele susţinute de Călin Brăteanu şi trupa Rekord (15:00), Musik Ministerium (17:00) şi Miki & Liveband (19:00). De la ora 20:00, va începe concursul ”Miss Oktoberfest”, după care, de la ora 21:00, va avea loc un nou spectacol susţinut de trupa Musik Ministerium. Pentru ziua de duminică, de la ora 13:00, sunt programate concertele susţinute de Alexandru Brădăţan şi Angelica Flutur şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porubescu”. Vor urma apoi trupele Musik Ministerium (17:00), Miki & Liveband (20:00) şi din nou Musik Ministerium, de la ora 22:00. Tot duminică, la ora 19:00 va începe finala concursului Regele Oktoberfest. De asemenea, atmosfera în cortul Oktoberfest va fi întreţinută de DJ Edelweiss şi MC Maican. Accesul la toate evenimentele organizate la Oktoberfest în Est va fi gratuit.

 

Transport gratuit către festivalul Oktoberfest în Est de la Gura Humorului

Primarul Marius Ursaciuc a ţinut să mai precizeze că zilnic, între 19 şi 22 septembrie, vor fi asigurate curse gratuite pentru transportul celor care vor dori să vină la ediţia de anul acesta a Oktoberfest în Est. Astfel, cursele vor fi pe rutele Siret – Rădăuţi – Solca – Gura Humorului, Suceava – Fălticeni – Gura Humorului şi Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului. Toate cele trei curse vor pleca din Siret (faţa primăriei), Suceava (autogară) şi Vatra Dornei (autogară) la ora 14:00 şi se vor întoarce din Gura Humorului la ora 23:00, din parcul Ariniş. Transportul gratuit va fi asigurat de compania Tarsin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru zile de distracţie la Oktoberfest în Est de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru zile de distracţie la Oktoberfest în Est de la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei