Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 219 (7220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrare dificilă

Îngroparea cablurilor aeriene, scoasă la licitație de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cablurile aeriene, vizibile la tot pasul pe străzile Sucevei, urmează să dispară în decurs de câțiva ani, prin introducerea acestora într-un sistem de canale subterane, care va avea o lungime de peste 100 de km.

Demersurile pentru realizarea sistemului de canale subterane în care să fie grupate toate cablurile rețelelor de comunicații electronice și electrice au fost pornite de municipalitatea suceveană cu mai mult timp în urmă.

„În sfârșit am ajuns la un capăt cu demersurile de îngropare a cablurilor aeriene și ne apropiem de momentul scoaterii la licitație a activității de gestionare a acestora.

A fost multă muncă deoarece a fost necesară intabularea cadastrală a tuturor căilor pe care se realizează aceste canalizații. Asta ne-a luat foarte mult timp, pentru că a trebuit să stabilim traseele, pe unde să mergem cu săpăturile”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform proiectului de hotărâre de Consiliu Local, supus astăzi spre aprobare, prețul de plecare la licitație pentru concesionarea acestei activități este de 2.098.653 euro, exclusiv TVA, respectiv 9.968.600 lei exclusiv TVA, urmând ca perioada de recuperare a sumei să fie de 49 de ani.

„Firma este obligată să realizeze canalele și să le gestioneze, plătind o redevență minimă de 42.830 de euro anual. Avantajul nostru este că nu se vor mai vedea peste tot aceste cabluri care strică peisajul. Noi ne-am cam obișnuit cu ele, dar pentru cineva care vine din alte țări, unde nu mai există cabluri aeriene, urâțenia asta de pe stâlpi este surprinzătoare”, a adăugat edilul sucevean.

Canalele pentru îngroparea cablurilor aeriene vor avea lungime de până la 100 de km, lățime maximă de 0,5 metri și adâncimea de 1,11 metri.

„Deoarece realizarea de canalizații proprii de către fiecare operator este nejustificată din punct de vedere economic, tardivă datorită faptului că în municipiul Suceava un număr foarte mare de străzi au fost deja modernizate și de multe ori tehnic imposibilă din lipsa spațiului, este necesară abordarea problemei mutării cablajelor aeriene în subteran și asigurarea dezvoltării și diversificării serviciilor de telecomunicații (CATV, telefonie fixă, internet, transmisii date) prin realizarea canalizației subterane care va da posibilitatea ca fiecare operator să poată achiziționa serviciul de închiriere de tubete la data și în cantitatea necesară concesionării, dezvoltării afacerii sale”, se afirmă în motivația concesionării acestui serviciu.

Proiectul are în vedere satisfacerea nevoilor populației, ale instituțiilor publice și ale agenților economici prin asigurarea, ridicarea calității și eficienței activităților de comunicații electronice, asigurarea dezvoltării durabile a serviciilor, dar și protecția mediului înconjurător și creșterea calității vieții cetățenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngroparea cablurilor aeriene, scoasă la licitație de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îngroparea cablurilor aeriene, scoasă la licitație de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei