Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 217 (7218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Despre despărţiri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democraţie. „Cel mai bun argument împotriva democraţiei, aşa cum funcţionează ea azi – şi împotriva împărţirii/despărţirii noastre pe criterii aşa-zis ”politice”.... este o conversaţie de cinci minute cu alegătorul mediu.” (Winston Churchill). Demodată. Imediat după noaptea nunţii, Bulişor îşi anunţă tatăl că e decis să divorţeze. Motivul? Mireasa fusese...virgină! După câteva clipe de adâncă gândire, Bulă senior îi dă dreptate: ce nu le-a trebuit – până la ai ei 30 de anişori! – altora, apăi... nu ne trebuie nici nouă! Demografie. Care categorie socială se înmulţeşte exploziv în România fără a face sex, dimpotrivă...?! Pensionarii.

Despărţire. 1. ”Ce este o despărţire? O simplă separare de corpuri.” (M. Preda)

2. „Tu eşti eu şi eu sunt tu: acesta era gândul nostru. Ce s-a întâmplat acum că tu eşti tu şi eu sunt eu?” (Bhartrhari)

3. „Dragostea nu îşi cunoaşte profunzimea până la ora despărţirii.” (Kahlil Gibran)

4. „Nu există o modalitate corectă de a părăsi – definitiv - pe cineva. Părăsirea, de fapt, nu este corectă prin ea însăşi.” (George Bernard Shaw).

5. Era oare posibil ca necunoscutul, misteriosul, neliniştitul ”domn Murphy” să nu emită legi specifice privind delicios-amăruiul război amoros? Sigur că nu! Iată câteva dintre ele. 1. După o despărţire, cu cât mai mult vrei să te împaci cu el, cu atât mai puţin va vrea el să se împace cu tine. Și invers. 2. La multe luni sau chiar ani de când te-ai despărţit de cineva, atunci când te aştepţi mai puţin, în peisaj va apărea un „ex” care va dori morţiş să se împace cu tine, chiar dacă tu ai mers mai departe cu viaţa ta şi poate că l-ai uitat de mult. 3. Cu cât mai mult crezi că relaţia ta merge minunat, cu atât mai mult se întrevede despărţirea la orizont. 4. Dacă alegi tactica „No comment”, celălalt te va contacta la un moment dat. Dacă încalci regula amintită, celălalt te va ignora. Dacă eşti pe cale să te vindeci, o să îţi dea mesaje derutante, exprimând sentimente contradictorii. Dacă, dimpotrivă, încerci să te împaci cu el, va dispărea. 5. Dacă îţi repetă mereu că nu există altcineva, atunci fii sigur(ă) că există cineva. 6. Indiferent de ceea ce faci după o despărţire, va fi ceva greşit. 7. Indiferent de ceea ce faci înainte de o despărţire, ceilalţi or să fie convinşi că ai făcut ceva greşit. 8. Dacă te părăseşte, o să fie întotdeauna chiar înainte de un examen important, un nou job, mutatul în altă parte etc. Nu o să te părăsească niciodată atunci când nu există nicio altă sursă majoră de stres în viaţa ta. 9. Cantitatea de efort, bani şi iubire pe care o investeşti şi o dăruieşti într-o relaţie este invers proporţională cu şansele ca ea să funcţioneze pe termen lung. 10. Chiar atunci când crezi că ai îndepărtat ultimul obstacol, te poticneşti la următorul.

6. „Te desparţi de mai multe ori până te desparţi, iar când e să fie de-adevăratelea simţi cum moare pentru tine speranţa fericirii despre care nu bănuieşti ce întindere are în fiinţa ta şi cât de adânc este, era ea împletită cu bucuria de a trăi, bucurie care până atunci crezuseşi că e autonomă şi nu poate fi alungată de nimic.” (Marin Preda).

Zădărnicie.„Să iubeşti pe cineva care nu te iubeşte e ca şi cum ai aştepta trenul în aeroport”. Plecare. ”Cum se întâlnesc două lemne pe un ocean şi, după ce stau câtva timp împreună, se despart: tot astfel soţia, copiii, prietenii şi lucrurile, după ce se adună, se despart. Plecarea lor e sigură.” (Ramayana). Speranţă. ”Cel înlănţuit de speranţă suportă durerea despărţirii, oricât de mare ar fi.” (Kalidasa). Suferinţe. ”Despărţirea de iubită, dispreţul rudelor, o rămăşiţă de datorie, servirea unui netrebnic, un prieten înstrăinat din cauza sărăciei: aceste cinci lucruri ard cumplit, fără foc.” (Panciakatra).

Prevestiri.”Însoţirea prevesteşte ivirea despărţirii, după cum naşterea prevesteşte venirea morţii inevitabile.” (Hitopadesa). Sărăcie. ”Despărţirea de prieteni şi de familie este poate una din împrejurările cele mai dureroase care însoţesc sărăcia.” (Goldsmith). Bărci. ”Închipuiţi-vă că am fi două bărci care se întâlnesc pe o mare liniştită, îşi fac semnale, schimbă saluturi, îşi doresc noroc, şi după aceea se despart, poate spre a nu se mai revedea niciodată.” (Ibanez, Mare nostrum). Pierderi (definitive). ”Pierdut e ceea ce cade în mare, pierdută-i vorba pentru cel ce nu aude, pierdută-i învăţătura pentru cel care nu pricepe.” (Mahabharata). Despărţire. ”Pedeapsă”, aşa se numeşte pe ea însăşi răzbunarea: cu un cuvânt mincinos, ea îşi făureşte în chip ipocrit o falsă conştiinţă curată, despărţindu-se astfel, de Raţiune.” (Nietzsche).

Dezbinare.”Eu nu cred că împărţirea în partide a adus vreodată vreun bine. Dimpotrivă, este inevitabil ca atunci când duşmanul se apropie, cetăţile dezbinate, despărţite în tabere opuse, să piară, fiindcă întotdeauna partea mai slabă se va alipi de forţele externe, iar cealaltă nu va mai putea să reziste.” (Machiavelli, Principele). Trufie. ”Omule, desparte-te cu totul de trufie! Priveşte de sus miile de turme, sutele de ceremonii ce te slăvesc, diversitatea lucrurilor şi laudelor ce ţi se oferă. Gândeşte-te mereu la viaţa pe care au trăit-o alţii în trecut, la aceea pe care o vor trăi după tine. (...) Câţi nu cunosc nici măcar numele tău, câţi îl vor uita foarte curând, şi câţi dintre aceia care acum te aclamă te vor defăima foarte curând.” (Marcus Aurelius).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre despărţiri.
 Vizualizări articol: 2660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despre despărţiri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei