Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 219 (7220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Răsplată

Elevii cu media 10 și cei olimpici din municipiul Suceava, premiați de primărie cu aproape 60.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii cu media 10.00, cei olimpici și profesorii coordonatori ai olimpicilor, de la școlile din municipiul Suceava, vor fi premiați de Primăria municipiului Suceava cu suma totală de 274.900 de lei, adică echivalentul a 58.500 de euro. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferință de presă, că deși intenția inițială a administrației locale a fost de a premia câte trei elevi din fiecare școală din municipiul reședință de județ, elevii olimpici și profesorii lor îndrumători, realitatea a arătat că sunt unități de învățământ care au un număr mai mare de elevi cu media 10.00, ceea ce a făcut necesară extinderea listei. „Toți cei care au media 10.00 sunt pe locul I. Nu poți face departajări între elevii de 10”, a declarat primarul Lungu. Conform listelor transmise de școlile din municipiul Suceava, sunt 338 de elevi care vor fi premiați pentru rezultatele foarte bune la învățătură, adică cei cu media 10.00 și următorii plasați pe locurile II și III, față de 66 de elevi, câți erau inițial. Lor li se adaugă 32 de elevi olimpici.

Creșterea spectaculoasă a numărului de copii cu rezultate foarte bune la nivelul școlii se explică, probabil, prin aceea că unitățile de învățământ au transmis liste cu toți elevii, indiferent de clasă, care au avut media 10.00 și cu cei de pe locurile II și III în anul școlar trecut, nu doar cu șefii de promoție, adică elevii de clasa a VIII-a și a XII-a și elevii de pe locurile II și III din anii terminali, ale căror medii reflectă activitatea pe opt, respectiv patru ani.

 

Premiile olimpicului internațional David Turtureanu „destabilizează bugetul primăriei”

Olimpicul internațional David Turtureanu, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, va fi premiat cu 10.000 de lei. Despre el primarul a spus, glumind, că „destabilizează bugetul primăriei, cu câte premii primește în urma medaliilor obținute la olimpiadele internaționale”.

Premierea elevilor din municipiul Suceava și a profesorilor îndrumători se va face în baza unui proiect de CL care va fi supus spre aprobare Consiliului Local în ședința de astăzi.

Inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, a explicat că stimularea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură și a celor cu rezultate remarcabile la olimpiadele școlare este necesară pentru creșterea gradului de implicare a municipiului Suceava în domeniul educației și în procesul de formare a unor resurse umane de calitate la nivel local.

Listele au fost întocmite de către o comisie de analiză, în baza prevederilor Regulamentului privind acordarea de premii elevilor/tinerilor/sportivilor care au obținut rezultate deosebite la învățătură, la faza națională a Olimpiadelor școlare, la concursurile și competițiile naționale, aprobat prin HCL 175 din iunie 2019.

Valoarea premiilor este de 200 lei – locul III, 300 lei – locul II și 500 de lei pentru elevii de pe locul I.

Olimpicii clasați pe locurile I, II și III vor primi premii de 3000 lei, 2500 lei sau 2000 de lei, iar profesorii lor coordonatori vor fi recompensați cu premii între 1500 lei și 3000 de lei.

Lista beneficiarilor premiilor poate fi consultată în ediția online a ziarului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii cu media 10 și cei olimpici din municipiul Suceava, premiați de primărie cu aproape 60.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii cu media 10 și cei olimpici din municipiul Suceava, premiați de primărie cu aproape 60.000 de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei